Juta opet bolja od Lejkersa, očajni Kobi Brajant

 
  • 0

Slab učinak Miličića i Veselog u porazima Minesote i Vašingtona, Peković i Radmanović povređeni

Košarkaši Jute savladali su u gostima Lejkerse 103:99, čime su se umešali u trku za plej-of na Zapadu. Kobi Brajant je imao jedan od najgorih dana u karijeri, postigao samo 15 poena, uz šut iz igre tri od 20. To je najgori Brajantov učinak još od 2004. kad je Grizlisima ubacio 11 poena.

Nije pomoglo Lejkersima ni Bajnamovih 33 poena i 11 skokova, ni Gasolov dabl-dabl (18p, 10sk). Lejkersi su meč završili sa 24 izgubljene lopte, od čega je Brajant "prodao" sedam.

Tim iz Solt Lejk sitija do pobede je predvodio Pol Milsap sa 24 poena, rukiji Kanter i Berks ubacili su po 17, a Džoš Hauard, Heris i Fejvors postigli su po 12, s tim što je ovaj poslednji imao i deset skokova.

Klipersi su za razliku od gradskogg rivala bili uspešni, mada im je za pobedu nad Pistonsima bio potreban produžetak. U dodatnih pet minuta Monro je doveo goste u vođstvo 30 sekundi pre kraj, ali tad je odgovornost preuzeo Kris Pol i sa četiri poena i asistencijom praktično sam rešio pitanje pobednika.

Plej Klipersa ukupno je ubacio 19 poena i 15 asistencija, Blejk Grifin dodao svojih 17 poena i 11 skokova, dok je Rendi Foje postigao 14.

Greg Monro je sa 23 poena bio najefikasniji kod Pistonsa, a Tešon Prins je postigao 20.

Derbi Floride pripao je Majamiju 91:81 koji je tako izjednačio na 2:2 u međusobnim susretima ove sezone. Opet je za pobedu Hita najzaslužniji bio triling Džejms-Boš-Vejd, s tim što je ovaj put najefikasniji bio munja Vejd sa 31 ubačenim poenom. Boš je postigao 23, a LeBron 14, uz slab šut (15-4), ali je obavio posao pod koševima sa 12 skokova, a imao je i sedam asistencija.

Dvajt Hauard sa 18 i Kventin Ričardson sa 15 poena bili su bolji od ostalih u Orlandu, mada je i supermen podbacio u procentu šuta, naročito s linije penala, što mu je inače slaba tačka.

Minesota je poražena u Sakramentu bez povređenog Pekovića s nezapaženim Miličićem (dva poena za šest minuta igre). Vulfsi su vodili posle prve četvrtine, držali se do poluvremena, a onda su na scenu stupili bekovi Kingsa Tornton (24) i Tomas (18), uz podršku DaMarkusa Kazinsa u trećoj i Džona Salmonsa u četvrtoj četvrtini.

Kevin Lav je s 21 poenom i 11 skokova, po običaju, bio najbolji u Minesoti.

Atlanta je na gostovanju Klivlendu zabeležila drugu uzastopnu pobedu, a Vladimir Radmanović nije igrao zbog povrede leđa.

Bivši košarkaš Partizana Jan Veseli proveo je sedam minuta na parketu u utakmici koju su njegovi Vizardsi izgubili od Memfisa. Zabeležio je dva poena iz jedinog šuta u koš, a imao je i tri skoka.

 

Oklahoma - Portland 111:95

LA Lejkers - Juta 99:103

Feniks - Hjuston 99:86

Majami - Orlando 91:81

Sakramento - Minesota 115:99

Memfis - Vašington 97:92

LA Klipers - Detroit 87:83 p.

Klivlend - Atlanta 87:103

 

Video: Željko Obradović pred meč protiv Virtusa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA