Sudije ukrale poen Srpkinjama i direktno poklonile pobedu Brazilu!

 
  • 0

Pri rezultatu 23:22 za Brazil u četvrtom setu, lopta je posle smeča Brankice Mihajlović pogodila liniju, ali je arbitar pokazao da poen pripada protivniku čime su Brazilke došle do meč lopte

Odbojkašice Srbije doživele su prvi poraz na Svetskom prvenstvu. U poslednjem meču u grupi koji je bio sudar dve najbolje ekipe, selekcija Brazila je bila bolja i ostvarila pobedu 3:1 kojom se domogla prvog mesta na grupi.

Ni posle osmog uzastopnog susreta protiv devojaka iz Juže Amerike, izabranice Zorana Terzića nisu osetile slast trijumfa. Odlično su ušle u meč, zahvaljujući sjajnoj igri u odbrani i odličnim smečevima Tijane Bošković i Brankice Mihajlović domogle se osvajanja prvog seta.

Ista situacija bila je u drugom setu negde do drugog tehničkog tajm-auta, kada su Brazilke podigle nivo igre i u završnici došle do izjednačenja u setovima. Drugi set su ponovo naše odbojašice započele sjajno imale i prednost od četiri poena, ali je ona bila istopljena do prve pauze, a onda kao da su neke druge igračice izašle na teren.

Nijedan napad nije prolazio, igračice "selesaa" su stizale svaku loptu u odbrani i proradio im je blok, te je tako vrlo brzo na semaforu bilo 15:7 i set je bio izgubljen. Počeo je tada Terzić da često menja i traži idealnu postavu na terenu, a pred kraj seta ju je dobio sa Jelenom Nikolić umesto Brižitke Molnar i Ćebićevom umesto Popović na mestu libera.

Ta postava je započela i četvrti set i vratila naš tim u meč. Brazilke su sredinom tog perioda napravile razliku od četiri poena, ali su naše odličnom igrom stigle do izjednačenja 20:20. A onda je usledio presedan.

Pri rezultatu 23:22 za Brazil posle smeča Mihajlovićeve lopta je pogodila liniju terena, međutim, sudija je dosudio poen za protivnice, iako se na snimku jasno videlo da bi poen trebalo da pripadne Srbiji. Tako su Brazilke ni krive, ni dužne došle do dve meč lopte, od kojih su iskoristile drugu.

Srbija: Brakočević, Živković, Krsmanović 2, Molnar 5, Mihajlović 14, Ognjenović 1, Veljković 3, Nikolić 2, Rašić 9, Popović, Ćebić, Bošković 20.

Tabela: Brazil 14, Srbija 11, Bugarska 9, Turska 8, Kanada 3, Kamerun 0.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA