"Veliki Džon" zakucao Đokovića u polufinalu Indijan Velsa

 
  • 3

Američka servis haubica Izner naneo poraz najboljem teniseru sveta posle dvočasovne bitke - 7:6 (9:7), 3:6, 7:6 (7:5)

Novak Đoković poklekao je pred američkom haubicom i nije odbranio titulu u Indijan Velsu. Džon Izner je u polufinalu srušio najboljeg tenisera sveta 7:6 (9:7), 3:6, 7:6 (7:5), prvenstveno zahvaljujući neverovatnim servisima i napravio najveći uspeh u karijeri.

Đoković nije imao rešenje za servis projektile američkog dvometraša. Imao je šest prilika za brejk, ali je iskoristio samo dve, od čega mu je jedna donela osvajanje drugog seta. Izner je bio neverovatan u taj-brejkovima, pogađajući as servise i "čisteći linije" u odlučujućim poenima.

Srbin je takođe dobro servirao, upisao je i osam as udaraca, ali nedovoljno za raspoloženog Amerikanca, koji je imao čak 20 neodbranjivih servisa. "Veliki Džon" osvojio je 60 od 83 poena na ubačen prvi servis, te je jasno šta je odlučilo pobednika.

Novak je propustio priliku u prvom setu.  Napravio je brejk u trećem gemu i držao prednost-dve do rezultata 5:4, kada je servirao za osvajanje prvog seta. Tada se opustio i dozvolio rivalu da se vrati u igri. Izner je u ratu nerava u taj-brejku napravio prvi od dva koraka ka trijumfu.

Đoković je uzvratio u drugom delu igre, kada je takođe oduzeo servis gem Amerikancu, a ovog puta sačuvao je prednost do kraja. U igri sa osnovne linije bio je daleko bolji, na mreži takođe, čak je u dva navrata i lobovao američkog dvometraša...

Treći set bio je pravi rat. Oba igrača čvrsto su držala svoje servise, a Novak je u 12. gemu čak spasio i meč-loptu. U taj-brejku uspeo je da spasi još dve, ali četvrtu nije mogao jer je Izner as udarcem okončao meč. On se tako plasirao u prvo finale nekog velikog turinira u karijeri i prvi put savladao najboljeg tenisera planete.

Novak je ostao bez krune u Indijan Velsu, ali i 745 ATP poena. Drugi finalista biće poznat posle večerašnjeg okršaja Rafe Nadala i Rodžera Federera.

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shadow

    18. mart 2012 | 16:30

    A ti Bratislave mozes novaka da povuces za kurac!!! On ima sta da jede i imace i njegova deca i deca njegove dece a ti jado i zaradi za sebe i svoju!!!

  • Shadow

    18. mart 2012 | 16:29

    Novace jebala te foto avanutura jesi cuo!!! Uzmi malo i treniraj umesto sto zujis i zajebavas se!!! Odrasti i nauci se nositi sa onim sto dobijas!!!

  • Bratislav Bakela Radovanovic

    17. mart 2012 | 23:22

    Steta za tatinog pimpeka nece imati sta da jede.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA