Kakva poruka pred polufinale! Kari Pešić za Telegraf: Fasciniran sam Đorđevićem!

 
  • 20

"Imamo selektora za Olimpijske igre. Ekipa u Španiji od početka mnogo želi i uopšte nisam iznenađen igrama. Ovo je savršena ekipa", kaže srpski general iz Indijanapolisa 2002.

Uoči završnice Mundobasketa planeta je u košarkaškom transu, Španci su ispali, ali veliki doprinos kompletnoj euforiji imaju sjajne partije nacionalnog tima Srbije!

Kao što nije viđeno u poslednjih 15 godina, naša reprezentacija je sa izuzetnom lakoćom savladala Grčku (90:72) u osmini i Brazil (84:56) u četvrtini finala.

Prethodne otkaze igrača, euforiju javnosti, i sve stresne situacije kroz koje sada prolazi selektor Saša Đorđević odlično su poznate treneru Bajerna iz Minhena Svetislavu Pešiću, koji je vodio nacionalni tim Jugoslavije na putu do zlata na Prvenstvu sveta u Indijanapolisu 2002. godine.

Pogoci Bodiroge, Divca, Stojakovića, Jarića u duelu protiv Argentine prepričavaju se i danas, a na njihovim mestima su Teodosić, Raduljica, Kalinić, Bogdanović i ostali momci, za koje Pešić kaže da se savršeno dopunjuju:

- Ovo za mene nije iznenađenje! Od početka pratim želje i ambicije našeg trenera i igrača, koje možda nisu uvek bile realne, ali jesu konkretne. Moraš nešto mnogo da želiš da bi ostvario, a oni su od početka mnogo želeli. Sve ono na početku što se dešavalo sa povredama i nesuglasicama zbog kojih je Srbija gubila, sada se kompenzuje, sve se vraća - započeo je Pešić razgovor za Telegraf.

- Fasciniran sam kako Sale vodi ekipu, tačno zna kada, šta, kako treba da im kaže, što znači da smo dobili trenera za Olimpijske igre. Treba da nam bude jasno da ono što smo videli u poslednje dve utakmice nije realan odnos snaga ovih ekipa, ali je dokaz da je u košarci sve moguće - priča proslavljeni trener.

Kalinićevo zakucavanje, Bogdanovićeva trojka, Raduljičina borbenost, Teodosićeve domišljatosti, o kojima javnost priča, ništa nije fasciniralo Pešića.

Jer...

- Predugo sam u ovom sportu da bi nešto moglo da me iznenadi. Pratim njihov razvoj i rekao sam da su savršena ekipa jer rade ono što je najbitnije - jedan drugog čine boljim sportistima!

Ako govorimo o prognozama, bivši Zvezdin trener se ne usuđuje da predvidi ko će se sastati u finalu, čak ni da nagovesti ishod duela Srbija - Francuska:

- Kada je naše polufinale u pitanju, šanse su izjednačene, Francuska je iskusnija, ima više košarke u rukama, prvaci su Evrope, a lakše se igra kada je već osvojena jedna važna titula. Sa druge strane, ne igra im Parker, mi smo sada uhvatili zalet, neverovatno dobro igramo. Zaista je sve moguće.

Kada je u pitanju borba za zlato...

- Znate kako se kaže kod mene u kraju: To se ne znaje - duhovito završava jedinstveni Svetislav Pešić.

Ne zaboravite, Srbija - Francuska, petak 22 časa!

(M. P.)

 

 

 

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasa

    11. septembar 2014 | 22:54

    Gde ste sadq pljuvaci Saleta Djordjevica?! Pred sami pocetak prvenstva nije bilo dva pozitivna komentara, samo ste ga pljuvali, e pa sada je on pljunuo sve vas koji ste tako mislili i komentarisali!

  • Banja Luka slavi titulu !

    12. septembar 2014 | 00:08

    Svaka cast momcima , usli smo medju cetrii zasto ne i u finale ? Idemo momci vi to mozete ! Oni imaju 2 igraca koji vuku sve a mi imamo TIM i imate cijelu naciju iza vas ! SRBIJA CEKA DA DODJES IZ DALEKA , DA NASA ZEMLJA BUDE OPET PRVAK SVETA !

  • Kari CARCINA

    11. septembar 2014 | 22:52

    Ma koliko bio jak, ima neko jaci :))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA