Srnić, junak pobede Srbije u Irskoj: Advokatova odluka dala nam je motiv, samo ne Francuzi i Nemci u baražu!

 
  • 0

Ofanzivni vezista Čukaričkog sa dva gola najzaslužniji za trijumf Orlića u Severnoj Irskoj (4:1) koji je, na kraju, bio dovoljan za plasman u baraž

Triler za Hičkoka! Pobedom protiv Severne Irske rezultatom 4:1, mlada fudbalska reprezentacija Srbije obezbedila je baraž za EP 2015. godine, ali su Orlići strepeli sve dok mečevi grupe 7, kao i Španija - Austrija, nisu bili završeni.

Fortuna je, na kraju, pogledala Srbiju, koja se suočavala sa velikim nedaćama. Rezultati ostalih mečeva su se poklopili, a sve je moglo da bude manje stresno da su Orlići na 4:0 postigli joj jedan gol. Gol koji bi ih odveo u plej-of, bez obzira na ostale rezultate.

- Bili smo veoma blizu. Imali smo mnogo šansi, ali lopta nije htela gol. Možda je razlog tome bio i loš teren, a možda smo neke situacije i loše rešavali. Kada smo primili gol nije nas ništa omelo da nastavimo u istom ritmu - rekao je za TELEGRAF junak trijumfa i strelac dva gola Slavoljub Srnić, a potom nastavio:

- Ponovo smo imali dosta šansi koje, nažalost nismo iskoristili, ali sve u svemu dobro je ispalo. Srećni smo što smo prošli u baraž i što ćemo odigrati još dve utakmice. Ja se iskreno nadam da ćemo i to proći jer to ova selekcija može.

Činilo se da niko nije ni sanjao da Orlići mogu do velikih 5:0, ali je ofanzivni vezista Čukaričkog napomenuo da minimalan rezultat nije dolazio u obzir i da su on i saigrači želeli da ne zavise od drugih.

- Od samog starta pa i pripreme za utakmicu smo verovali da možemo da damo pet golova. Nije nam bio bitan minimalni rezultat, išli smo na to da damo što više golova. Međutim, da budem iskren bili smo ubeđeni da Austrija neće moći da pobedi Španiju, što i nije - istakao je za TELEGRAF, Srnić koji je svoje mesto na terenu, u 90. minutu, ustupio saigraču iz Čuke Filipu Stojkoviću.

Žreb za baraž, koji će se igrati 8. i 14. oktobra, je u sredu u Nionu, a tamo će se naći Hrvatska, Danska, Engleska, Francuska, Nemačka, Italija, Švedska, Portugal, Slovačka i Španija, a kao najbolje drugoplasirane, pored Srbije, još Ukrajina, Holandija i Island. Srnić nema dilemu koga bi želeo da izbegne.

- Francusku i Nemačku. Mada, ubeđen sam da možemo protiv svih ekipa da se nosimo - istakao je Srnić, koji se osvrnuo i na odluku Dika Advokata da zabrani priključivanje ''A'' reprezentativaca mladom timu:

- Ta odluka nas nije poremetila. Naprotiv, dala je još veći motiv jer su svi mislili da ne možemo  bez njih da pobedimo.

(M. Marić)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA