Otkrijte kog igrača Barsa sprema za velika svetla sledeće sezone (VIDEO)

 
  • 1

Ima samo 16 godina, ali mu to ne smeta da puni stranice svetskih medija koji su oduševljeni njegovim igrama * Dokaz za to su i ponude Čelsija i Liverpula koje je mladi Li Sung Vu

Mnogi bi rekli ''Jedan je Lionel Mesi'', ali izgleda da će Barselona uskoro imati dvojicu s obzirom na to kakve igre u ''crveno-plavom'' dresu omladinaca pruža Li Sung Vu (16), dečak koji poslednjih nekoliko dana ne silazi sa starnica svetskih medija.

Ralog je vrlo jednostavan. Fenomenalni golovi koje je mlađani Vu postizao za Barsu, ali i za reprezentaciju Južne Koreje protiv Malezije, kada je pokazao da ga ne zovu bez razloga ''Korejski Mesi''.

Mada, kako igra možda ga i prestigne. Za sada jeste, ako se gledaju mečevi i golovi u mlađim kategorijama. Argentinac je na 30 mečeva za U15 selekciju postigao 37 golova, dok je Li dao gol više, ali i odigrao meč manje.

Zbog preciznih driblinga, dobrim pregledom kada krene ka golu, i razmišljanjem daleko većem nego što ostali igrači njegovog uzrasta imaju, Vu je vrlo brzo zapao za oko Čelsiju i Liverpulu. Stari lisac Murinjo je želeo još ovog leta da ga potpiše jer Korejac nema profesionalni ugovor sa Barsom, ali ljubav prema Kataloncima je odlučila.

A, kako i ne bi kada je sa 13 godina stigao u ''La Masiju'', da bi mu se i roditelji ubrzo preselili u Španiju. Očiglednu zahvalnost prema Barsi, Vu je izrazio tako što je ostao, a mogao je da ode u Englesku. Kao što su to njegovi prethodnici uradili. Setite se Hosimara, koji je otišao u Čelsi, Pleguazela (Liverpul) i Kanosa (Arsenal). Svi oni su iskoristili ''rupu'' u španskom zakonu gde igrač može otići ukoliko nema 18 godina.

Početkom marta ove godine, Vuov otac je istakao da će njegov sin potpisati petogodišnji ugovor sa Barsom, ali se od tada ništa više ne pominje i upravo su na tu kartu igrali britanski giganti koji su davali četiri puta veću platu.

Ako je verovati španskim medijima, Vu je u martu imao važeći ugovor do kraja sezone, koja je uveliko počela, i koji se automatski ''prebacio'' na tri godine uz otkupnu klauzulu od 12 miliona. Za ugovor i da poverujemo, ali otkupna cena za ovakvo čudo od deteta je niska.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA