Tri razloga zbog kojih će Đoković savladati Marija!

 
  • 12

Prema jednom renomiranom teniskom sajtu, najbolji teniser sveta ne bi trebalo da ima većih problema sa Britancem u četvrtfinalu US Opena

U noći između srede i četvrtka, od 2 časa i 30 minuta posle ponoći, Novak Đoković i Endi Mari odmeriće snage u okviru četvrtinfala US Opena. Biće ovo njihov 21. okršaj, a do sada je Đoković ostvario 12 pobeda, dok Mari ima  osam trijumfa.

Najbolji teniser sveta ulazi u ovaj duel kao favorit, kako zbog toga što je tokom cele sezone pružao bolje partije od Britanca, tako i zbog toga što deluje neprikosnoveno na poslednjem Gren Slemu u sezoni. Jedan renomirani teniski sajt uradio je analizu i predstojećeg susreta i naveo tri razloga zbog kojih bi Srbina trebalo da trijumfuje.

Prvi razlog leži u tome što je Đoković trenutno fizički spremniji. Naime, izuzev finala Vimbldona 2013. godine, ova dva tenisera igraju uvek veoma dugačke mečeve na Gren Slemovima, koji su ličili na prave ratove. Tu su dugotrajne razmene udaraca, a kako oba igrača preferiraju igru sa osnovne linije, očekuju nas veoma dugački poeni. Novak se do sada nimalo nije namučio na turniru, nije izgubio nijedan set i deluje da je u ovom trenutku mnogo fizički i psihički spremniji od Britanca.

Drugi razlog je mnogo bolja forma Đokovića u odnosu na Marija. Od operacije leđa, Endi jednostavno ne igra na teniskom nivou kao pre operacije, kada je bio u stanju da pobedi Novaka na tri dobijena seta. Mari jeste eliminisao Congu (to mu je prva pobeda nad nekim igračem iz TOP 10 od Vimbldona 2013. godine), ali i dalje ne pokazuje igru koja je dovoljna da bi se pobedio Đoković, koji za razliku od njega briljira na ovogodišnjem US Openu, a pritom deluje kao da ima i rezerve.

Treći razlog je to zato što je ovo Đokovićevo vreme. Čini se da je sada u potpunosti isplivao iz senke Rafaela Nadala i Rodžera Federera i sada je neprikosnoven. Zdrav je, motivisan i u potpunosti fokusiran da osvoji novu Grend Slem titulu. Sa druge strane, Mari i dalje traži sebe posle operacije leđa. Ne uspeva da konstatno održi visok nivo tenisa, posle razlaza sa Ivanom Lendlom pokušava da pronađe pravog trenera i jednostavno karijera mu se nalazi na raskrsnici, a on ne zna kojim putem da krene.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    3. septembar 2014 | 10:02

    Nole pokidaj ga

  • Nikšic...

    3. septembar 2014 | 15:54

    Stvarno stoji da su dobri drugovi i kolege,ali ovoga puta Marej ide kuci jer igra sa boljim od sebe...! ŠTO JES JES!!!

  • Neko tamo

    3. septembar 2014 | 12:06

    @Vladimir Tamo lepo pise, "bice ovo njihov 21. mec" sto znaci da su 20 odigrali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA