Ima neka tajna veza između Junajteda i Reala!

 
  • 1

Slavni engleski i španski klub godinama unazad usko su povezani kada su u pitanju transferi fudbalera

Oba tima su rekorderi po broju titula u domaćem šampionatu, znaju kako se osvajaju i evropski trofeji, godinama se smenjuju na listi najbogatijih klubova, a kada god na red dođu transferi i prelazni rokovi Mančester junajted i Real Madrid gotovo ''postaju jedno''.

Razlog za to je veliki broj broj fudbalera koji su direktno iz jednog prešli u drugi klub ili nu nosili dresove oba tima, a praksa je nastavljena i u ovom prelaznom roku. Na Old Traford je stigao Anhel di Marija, dok je u suprotnom pravcu otišao Čičarito Ernandez. Ono što je, takođe, zanimljivo jeste da su pojedini transferi srušili sve rekorde, kao što je onaj Ronaldov, odnosno sada Di Marijin.

U novijoj istoriji, prvi koji je povukao nogu i krenuo iz Mančestera put Madrida bio je Dejvid Bekam. Popularni Beks je 2003. godine za 35 miliona evra crveni dres zamenio belim Realovim. Na njegovo mesto tada je došao Kristijano Ronaldo koji je, ispostaviće se, šest godina kasnije za rekordu sumu od 94 miliona evra krenuo Bekamovim stopama. U tom momentu, transfer Ronalda je bio najskuplji na svetu.

Iste godine kada je Portugalac otišao za Madrid, njegov dres preuzeo je Majkl Oven. Omaleni napadač nije direktno iz Reala stigao u Junajted jer je prethodno nosio dres Njukasla, ali je u vrlo kratkom vremenu znojio i crvenu i belu opremu.

Između transfera Bekama i Ronalda, Old Traford su napustila još dva fudbalera koja su direktno otišla u Real. U pitanju su Rud Van Nistelroj i Gabrijel Hajnce. Holanđanin je 2006. godine otišao za 14 miliona evra, a Argentinac je godinu dana kasnije Madriđane koštao osam miliona evra.

Usledila je pauza u trgovini ova dva kluba od četiri godine. Pauza koju možemo nazvati zatišje pred buru jer je, za rekordu sumu britanskog fudbala od 75 miliona evra, na Teatar snova stigao Di Marija. I, gle čuda! Zadužio je dres sa brojem sedam, a da tradicija u potpunosti bude nastavljena potrudio se pomenuti Ćićarito. Meksikanac je u Real stigao na pozajmicu.

Iako nije igrao za Real, u ovu grupu možemo svrstati i Radamela Falkaa koji je već par godina neostvarena želja Madriđana. I ostaće jer je ''El Tigre'' stigao u Junajted na pozajmicu, uz pravo otkupa ugovora naredne sezone. Takođe, Junajtedova neostvarena želja bio je Geret Bejl, sada uzdanica Reala.

(Telegraf.rs)

Video: Elšnik komentarisao težak poraz Zvezde od Intera od 0:4

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sead omerspahic

    24. mart 2015 | 22:51

    nek se ronaldo vrati da bude ko nekad junaten kad je svojim dobrim potezima davo golove

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA