Tužba za 75 osoba zbog masakra u Port Saidu

 
  • 0

Tužilaštvo u Kairu podiglo optužnicu provih 75 osoba, od toga 9 policajaca

Egipatski državni tužilac podigao je danas optužnicu protiv 75 osoba zbog ubistava i učešća u neredima prošlog meseca na utakmici u Port Saidu. Među optuženima se nalazi i devet policajaca, uključujući i tadašnjeg šefa policije Isama Samaka, kao i dva maloletna lica.

Optužnica je podignuta na osnovu televizijskih i snimaka sa bezbednosnih kamera, kao i priznanja pojedinih učesnika nereda. U tekstu optužnice navodi se da su incidenti i ubistva bili isplanirani unapred, kao i da su optuženi imali pripremljeno naoružanje - noževe, kamenice i eksploziv. Prema iskazima nekih svedoka, policajci su tokom nereda stajali sa strane i nisu ništa učinili da spreče masakr. Na utakmici domaćeg Al Masrija i Al Ahlija iz Kaira, koja je odigrana 1. februara, poginule su 74 osobe.

Zbog ovih nereda, otkazan je nastavak prvenstva Egipta. Posle toga došlo je do novih incidenata u Kairu, gde su okupljeni demonstranti napali policiju jer, navodno, nije dovoljno zaštitila navijače Al Ahlija. Fudbalski savez Egipta još nije izrekao kaznu za Al Masri, a očekuje se da klub bude izbačen u niži rang.

(Telegraf.rs / izvor: Tanjug)

Video: Jago objasnio zašto je šutirao poslednji šut protiv Barselone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA