Pešić je oterao Radmanovića, Obradović se kajao što nije nikog, da li je Đorđević ispravno postupio? (VIDEO)

Zbog nediscipline na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu Svetislav Pešić je iz tim odstranio Vladimira Radmanovića, dok je Željko Obradović posle debakla na Evropskom prvenstvu 2005. godine u našoj zemlji priznao da je napravio grešku što je nije "napravio rez" *Da li je Đorđevićeva "taktika" dobra?

  • 19

Sukob u košarkaškoj reprezentaciji Srbije između selektora Aleksandra Đorđevića i Vladimira Micova, na poslednjoj utakmici pred odlazak na Svetsko prvestvo, iznenadio je čitavu sportsku javnost u zemlji!

Ovaj incident mogao bi da ostavi trag i na ostale igrače u nacionalnom timu, kao i na celokupnu atmosferu pred put u Španiju, a postavlja se pitanje da li je selektor Đorđević ispravno postupio kada je u trenutku prelomio i novog igrača Galatasaraja odstranio iz tima.

Poslušajte šta je Đorđević rekao o ispadu Micova i procenite da li je pravu (VIDEO)

MICOV: Nisam ništa loše uradio, a igrao sam i bolestan za Srbiju!

Selektor Đorđević je tokom ovog ciklusa priprema već pokazao kakav je autoritet, što je na svojoj koži najbolje osetio Miroslav Raduljica! Na prijateljskom meču protiv Italije, Đorđević nije bio zadovoljan pristupom igri centra Miroslava Raduljice koji je trenucima kada su "azuri" uvećavali prednost zaradio tehničku grešku i faul u napadu.

Đorđević je pobesneo na Raduljicu, ušao na teren i uz žestoku kritiku naredio mu da sedne na klupu. Ipak, ubrzo je došlo do pomirenja selektora i igrača.

Kada se vratimo u ne tako davnu prošlost, Đorđevićevi prethodnici donosili su različite odluke o odstranjivanju igrača iz tima zbog neposlušnosti.

Svetislav Pešić je 2002. godine na Mundobasketu u Indijanopolisu doveo košarkrašku reprezentaciju Jugoslavije do poslednjeg zlata na velikim takmičenjima, a problem sa Vladimirom Radmanovićem je rešio radikalno!

Naime, krilni košarkaš je tokom govora Pešića na poluvremenu meča sa Novim Zelandom u polufinalu Svetskog prvenstva, na koji je naša reprezentacija pomalo neočekivano otišla sa devet poena zaostatka, uzeo da jede bananu, dok su ostali pomno pratili selektora, pa je zbog toga ostao u svlačionici.

Njegovo mesto u finalu zauzeo je Aleksandar Smiljanić, a kada je posle svega osvojeno zlato, Karijev potez se još više potvrdio kao ispravan.

Posle Karija Pešića, selektor je bio Duško Vujošević na Evropskom prvenstvu 2003. u Švedskoj. I on je imao sličan gest kao Đorđević, kada je sa priprema odstranio Dejana Koturovića.

Međutim, tada je Vujošević ipak, oprostio i posle dva dana vratio Koturovića u tim...

Sa druge strane, Željko Obradović se na Evropskom prvenstvu u Srbiji i Crnoj Gori žestoko opekao, jer je tokom priprema i turnira ćutao o problemima u nacionalnom timu! Srbija i Crna Gora su doživele katastrofu, a Obradović je posle rane eliminacije od Francuske u osmini finala na čuvenoj konferenciji u novosadskom Spensu priznao da je napravio ogromnu grešku, što nije odmah odstranio nedisciplinovane igrače iz tima!

Grešku koju je napravio u reprezentaciju, Obradović nije dopustio da mu se ponovi! Trener Fenerbahčea Željko Obradović je prilično burno odreagovao na lošu partiju reprezentativca Srbije Nemanje Bjelice. Obradovića u tom trenutku nije mrzelo da Bjelicu uredno isprati do tunela i uputi ga ka svlačionici. Posle toga je naš trofejni stručnjak objasnio da je “ego veliki problem u ekipi”.

Iako, situacija sa meča Partizana i FMP-a na kojoj je Duško Vujošević za gušu uhvatio Bogdana Bogdanovića nema veze sa reprezentacijom, podsećamo vas toga kao još jedna primer kada je trener došao u sukob sa igračem zbog nekog nepromišljenog poteza.

Selektor u nacionalnom timu je tu da donosi odluke, nagrađuje i kažnjava igrače, ali je bitan i način i mesto na kojem se odstranjuju igrači iz tima. O odluci Đorđevića, da li je ispravno postupio ili ne,  će se sigurno još dosta polemisati, to je jedino sigurno.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bokiša

    25. avgust 2014 | 23:19

    Realno, msm da je ishitreno reagovao...al to je samo moje skromno mišljenje...

  • džordž

    26. avgust 2014 | 00:54

    porediti pešića i obradovića ili dudu ivkovića u trenerskom poslu sa đorđevićem je neozbiljno !!!

  • patriot

    25. avgust 2014 | 23:27

    A ne moze se to poredit onda i sada,pre je Srbija mogla da bira igrace ,danas nema sanse da skupis 12 dobrih igraca,Djordjevic je bio solidan igrac,imao srecu sa trojkama i raspadom exs yug dobio sansu kao bek inace ne bi se naigrao da je ostala yug jer konkurencija je bila paklena,Kao trener ne moze uspjeti isto ko Kresimir Cosic nekad davno pravi iste greske sto ce reci pokusava igracki da vodi ekipu sto nikad nikome nije uspjelo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA