Bogdanović i Teodosić vodili Srbiju do pobede nad Kanadom!

 
  • 5

Orlovi od prvog do poslednjeg minuta držali igru u svojim rukama za trijumf nad Kanađanima rezultatom 78:73 * Bogdanović najefikasniji, Teodosić čak 10 asistencija

Košarkaška reprezentacija Srbije zabeležila je i drugu pobedu tokom priprema za Svetski kup u Španiji. Posle pobede nad BIH, izabranici Aleksandar Đorđevića bili su bolji i od Kanade rezultatom 78:73 (16:12, 23:22, 22:19, 17:20).

Najraspoloženiji u redovima našeg tima bili su Teodosić, Bogdanović, Katić i Bjelica, ali treba pohvaliti i ostale košarkaše. Pogotovo Kalinića. Naredni protivnik Srbije biće Italija, a meč je na programu u utorak od 20:30 minuta.

Doskorašnji bek Partizana je meč završio sa 19 ubačenih poena. Pratio ga je Katić sa 12, odnosno Bjelica sa 11. Treba pomenuti da je srpsko krilo obeležil treću deonicu. Iako nije bio dvocifren to se tiče poena, Teodosić je upisao 1o asistencija, uz sedam poena.

Srbija je na početku meča vrlo brzo stekla sedam oena viška (14:7), iako su gubili sa 5:0. Prvi period je završen vođstvom našeg tima rezultatom 16:12, da bi Kalinić i Teodosić odveli Orlove na +13. Međutim, Kanađani su ubrzali ritam i do poluvremena su smanjili na samo pet poena zaostatka - 39:34.

Raspoloženi Bjelica bio je glavni razlog što Kanađani nisu prestigli Orlove na kraju treće deonice koju su dobili sa tri razlike za 61:53. U nastavku je tim Aleksandra Đorđevića spustio gas i meč je završen pšobedom Srbije rezultatom 78:73, uz izgubljenu poslednju deonicu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović pozdravljen gromoglasnim aplauzom od strane Grobara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Minja Subota

    4. avgust 2014 | 21:25

    Sve mi je jasno koliko smo jaki, kad je Rasko glavni igrac. Jos jednom : Ovo je NAJGORI tim u istoriji nase kosarke!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA