Krstić otkrio zašto ga je Mesina "ubijao" kao igrača

 
  • 4

- Prvi put u karijeri sam igrao "četvorku", po zamislima trenera Mesine, što sam prihvatio kao profesionalac - tvrdi kapiten košarkaša Srbije

Kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić posle nekoliko godina u moskovskom CSKA biće novi igrač Efesa, gde će sarađivati ponovo sa Dudom Ivkocićem, bivšim selektorom naših košarkaša.

- Nikada se kod mene želja za igranjem nije dovodila u pitanje. Igraću dok mogu i imam šta da dam. Zato se i odazivam pozivima u reprezentaciju, iako neki možda misle da sam lud - počeo je priču za "Novosti" Krstić a onda otkrio:

- Odgovorno tvrdim da poslednje dve sezone u CSKA nisam iskorišćen ni 50 odsto. Prvi put u karijeri sam igrao "četvorku", po zamislima trenera Mesine, što sam prihvatio kao profesionalac. Međutim, igrački me je ta pozicija gušila, mučio sam se. Mesina me je na neki način ubijao kao igrača, ali u mojim godinama će to veoma teško da se desi. Ostali znaju šta ja mogu - kaže Krstić, koji ne žali za odlaskom iz redova "armejaca".

- Proveo sam u Moskvi tri divne godine, zahvalan sam klubu na odnosu prema meni i mojoj porodici. Ali, krivo mi je što nismo osvojili Evroligu. Očekivao sam više od rada sa Mesinom. Veliko je ime i nemam pravo da govorim o kvalitetu njegove taktike, jer ja nemam nijednu titulu Evrolige, a on ima četiri. Ali, o ličnoj igri mogu da pričam... - dodaje nekadašnji igrač Partizana, dodajućida se nimalo nije dvoumio oko odlaska u Efes.

- Nisam se ni sekund dvoumio. Znam kakva je moja uloga bila u reprezentaciji dok je Duda bio selektor i on je jedan od retkih trenera koji je umeo da iskoristi moj potencijal, čak i da prikrije moje mane u igri. Gajim veliko poštovanje prema njemu. Želeo sam da se vratim na ono što sam bio prve sezone u CSKA. U selidbi je presudila želja da imam bitnu ulogu, a ne sporednu kao kod Mesine - rekao je srpski kapiten u opširnom razgovoru za "Novosti".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    26. jul 2014 | 16:22

    Krle kad se vratis kuci, dobices svu slobodu. Tada ce otici Milutinov, Salic, Gagic, a onda na scenu stupas ti da lomis limenke.

  • Dragorad

    27. jul 2014 | 07:28

    Tako je isto "ubio" Novicu Veličkovića u Real Madridu!

  • a ha

    27. jul 2014 | 22:03

    mesina je tener sa skromnim znanjem,realno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA