Domaći Mesiju: Selsinjo dao osam golova na jednom meču (VIDEO)

 
  • 0

Amaterski fudbaler, koji radi kao profesor fizičkog u oblasti Rija, pet minuta slave stekao u trećoj ligi, izjednačivši se sa Peleom na drugom mestu najboljih golgeterskih učinaka na jednoj utakmici u brazilskom fudbalu

U nedelji kada je najbolji fudbaler na svetu Argentinac Lionel Mesi postigao pet golova za Barselonu u Ligi šampiona protiv Bajera (7:1), a brazilska zvezda Nejmar sva tri u pobedi Santosa protiv Internasionala u Kupu Libertadores, profesor fizičkog vaspitanja Selsinjo (28) dao je sam koliko su dvojica asova svetskog fudbala ukupno.

Nejmarov zemljak je pet minuta slave stekao u brazilskoj amaterskoj trećoj ligi. Njegov Kvemados je savladao tim Arturzinjo sa 8:2, a profesor je odigrao profesorski.

Selsinjo je izjavio da izuzetno poštuje Mesija i Nejmara, ali da je njegov idol Edmundo (40), bivši brazilski reprezentativac, poznat po nadimku Životinja. Zavoleo ga je dok je devedesetih igrao za Vasko da Gamu, klub iz Rija de Žaneira za koji navija od malih nogu. Selsinjo se seća da je bio oduševljen kada je Edmundo 1997. postigao svih šest golova u brazilskom prvenstvu protiv tima Uniao Sao Žoao iz Sao Paula (6:0), što je rekord jedinstvene brazilske lige.

- Želja mi je bila da se profesionalno posvetim fudbalu, ali je moja majka insistirala na tome da moram da završim fakultet. Udovoljio sam joj, ali se strast prema fudbalu nije ugasila. Iz kuće izađem rano ujutru, idem na časove, pa na treninge i vraćam se kasno uveče - rekao je Selsinjo, koji i dalje živi s majkom u oblasti Rija.

Brazilski mediji su iskopali da je Selsinjo ponovio dostignuće slavnog Pelea iz 1964. Najbolji fudbaler svih vremena postigao je osam golova kada je Santos u Paulisti (prvenstvo države Sao Paulu) savladao Botafogo iz grada Ribeirao Preto sa 11:0. Rekord drži izvesni Dada Maravilja, koji je 1976. zabio deset komada u pobedi njegovog Sporta protiv Santa Amara sa 14:0.

Pošto Selsinjov podvig nije zabeležen kamerama, podsetimo se barem dvostrukog het-trika njegovog omiljenog fudbalera Edmunda, koji je imao priliku da postigne i sedmi gol, ali mu je odbranjen penal.

 

Video: Biser Arsenala se opet nije odazvao Srbiji: Batak o problemima pred kvalifikacije za EP

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA