Šta li će tek da rade zajedno? Njih trojica su prošle sezone postigli skoro 100 golova!

 
  • 6

Trojica Južnoamerikanaca naredne sezone napadaju sve trofeje, jer katalonski gigant ne želi još jednu lošu sezonu kakva je bila prošla

Pošto su formalnosti ostale da bi se realizovao transfer Luisa Suareza u Barselonu, vreme je da se osvrnemo na napad koji zaista dugo nije viđen u svetskom fudbalu.

Lane je najavljen tandem madridskog Reala Kristijano Ronaldo - Geret Bejl kao onaj od kog će protivnička odbrana strahovati, ali je godinu dana kasnije usledio odgovor velikog rivala iz katalonskog grada.

Napad Barselone će od naredne sezone činiti: Lionel Mesi - Nejmar - Luis Suarez.

Nesumnjivo, Barsa ovakvom navalom želi da "anulira" lošu prošlu sezonu, u kojoj je izgubljena šampionska titula, a razočaravajuća eliminacija iz Lige šampiona usledila je u četvrtfinalu.

Zato je i logičan potez dovođenje Urugvajca, koji je proglašen najboljim igračem Premijer lige prethodne sezone. Odigrao je 37 utakmica i postigao 31 gol, i definitivno je najzaslužniji što će "crveni" posle dužeg vremena igrati Ligu šampiona.

Ono što je doduše "falinka" koju je Barselona pristala da plati je sada već čuvena suspenzija Suareza zbog ujedanja Đorđa Kjelinija na Svetskom prvenstvu. Igrač u naredna četiri meseca, odnosno na deset utakmica, neće biti u mogućnosti da buče novi dres  i debituje na "Nou Kampu".

U Barseloni su verovatno prokleli Mundijal u Brazilu kada su u četvrtfinalu videli kako Nejmar pada i drži se za leđa, sa veoma bolnom grimasom. Epilog je da katalonski klub ne računa na Brazilca još naredna dva meseca.

Zato će napad na startu sezone 2014/2015 biti oslonjen potpuno na onog najiskusnijeg, sa najvećim stažom u Barseloni, osvajačem četiri Zlatne lopte kog u nedelju očekuje finale Svetskog prvenstva.

Lionel Mesi je bio na meti kritike prošle sezone, imao i problema sa zdravljem, ali je na 41 utakmici za Barsu upisao 46 golova.

Dakle, na startu sezone očekujemo Argentinca najisturenijeg... a kako li će to izgledati kad se vrate Nejmar i Suarez?

Ovako je bilo prošle godine:

Nejmar: 15 golova na 41 utakmici

Lionel Mesi: 46 golova na 41 utakmica

Luis Suarez: 31 gol na 37 utakmica

Ukupno: 92 gola na 119 utakmica.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA