ZVEZDA IMALA SREĆE NA ŽREBU: Olimpijakos, Valensija i Galata u Beogradu!

 
  • 65

Crveno-beli u grupi D sa Olimpijakosom, Valensijom, Galatasarajem, Laboral Kućom i Neptunasom a mogli su u grupu C sa Panatom, Fenerom, Barsom i Armanijem

Košarkaši Crvene zvezde imali su dosta sreće prilikom žrebanja grupa Evrolige pošto su u grupi D izvukli Olimpijakos, Valensiju, Laboral Kuću, Galatsaraj i debitanta Neptunas.

Međutim, vrlo lako je moglo da bude drugačije i da se crveno-beli nađu u grupi C, svakako najjačoj u prvog krugu Evrolige uzimajući u obzir da se u njoj nalaze Barselona, Panatinaikos, Fenerbahče, Emporio Armani i Turom, ali se umesto Zvezde u ovom društvu našao Bajern.

- Svakako smo prošli bolje nego prošle godine. Bitno je i da smo izbegli kvalifikanta - bio je kratak komentar trenera Zvezde Dejana Radonjića.

Crveno - beli su bili u petom šeširu, a iz prvog su dobili ''bratski klub'' Olimpijakos koji još uvek u svom sastavu ima Spanulisa, iako je iskusni plej rekao da će napustiti klub. Dakle, Spanulis i Printezis su trenutno tu, ali je iz Pireja otišao Perperoglu.

Iz drugog šešira stigla je Valensija čije boje brani bivši košarkaš Partizana Vladislav Lučić i tim koji umalo da se sastane sa crveno-belima u finalu Evrokupa, takmičenja koje su Španci i osvojili. Laboral Kuća je stari znanac Zvezde iz prošle godine, a put u Beograd su obezbedili iz trećeg šešira. Podsetimo, Laboral je i prošle sezone bio u grupi sas Zvezdom i oba puta su poraženi.

Koliko je Zvezda imala sreće iz ostalih šešira, nije iz četvrtog jer je u grupu D stigao Galatasaraj, klub koji je prošle sezone igrao četvrtfinale Evrolige.  Iz poslednjeg šešira stigao je debitant Neptunas, koji je trenutno najveća nepoznanica. Jedino znamo da dolazi iz Litvanije, zemlje u koju je Zvezda, takođe, išla propšle sezone jer je igrala protiv Lijetuvos Ritasa.

GRUPA A

Real Madrid

Efes Pilsen

Žalgiris

Nižnji Novgorod

Sasari

Kvalifikant

GRUPA B

CSKA

Makabi

Unikaha

Alba

Cedevita

Limož

GRUPA C

Barselona

Panatinaikos

Fenerbahče

Armani

Bajern

Turov

GRUPA D

Olimpijakos

Valensija

Laboral Kuća

Galatasaraj

Crvena zvezda

Neptunas

Kvalifikacije za Evroligu počinju krajem setembra i igraće se u belgijskom Ostendeu koji je imao sreće prilikom žrebanja.

Uniks Kazanj - Zelena Gora

Hapoel Jerusalim - Nimburk

Asvel - Ostende

Riga - Strazbur

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Navijači Benfike čekali da Delije odu da bi zapevalia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KkGepek

    10. jul 2014 | 16:20

    Kada je zreb za cipiripi kup

  • Vučko

    10. jul 2014 | 13:39

    Idemo delije punimo arenu!a vi glodari gledajte punu crveno belu arenu i novi rekord putem malih ekrana hihihihihi

  • 32.Zagorska divizija

    10. jul 2014 | 12:17

    U kom su klubu Zagrebcani zna li neko? Partizan-Cipiripi kup ili Euro krem kup!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA