STRANAC NA KLUPI SRBIJE: Novi kandidati Manćini i Advokat!

 
  • 16

Pored Valtera Zenge još dvojica stranih stručnjaka su kandidati za mesto šefa stručnog štaba "Orlova"

Fudbalski savez Srbije i dalje radi na pitanju selektora, a rok za novog trenera nacionalnog tima, kako je rekao predsednik ove organizacije Tomislav Karadžić, je kraj jula. Prethodnih desetak dana sa kao najozbiljniji kandidat isticao Valter Zenga, a pored njega su se dobre šanse da ostane na klupi "Orlova" davale i sadašnjem v.d. selektora Ljubinku Druloviću.

Međutim, oni nisu jedini kandidati sa kojima su iz srpske kuće fudbala pregovarali, što je potvrdio i prvi čovek Saveza, a ono što za sada najviše kopka radoznale zaljubljenike u "najvažniju sporednu stvar na svetu", u našoj zemlji, jeste koji su još to stranci kandidati za šefa stručnog štaba srpske reprezentacije.

Kako saznaje "Sport" jedan od stručnjaka koji su kontaktirani jeste i Roberto Manćini koji je nedavno napustio klupu Galatasaraja, ali on je možda i najmanje realna opcija, jer iako je prijatelj sa bivšim selektorom Srbije, Sinišom Mihajlovićem, njegova prvanstvena želja je da preuzme kormilo italijanske selekcije.

Veće šanse od nekadašnjeg trenera Intera i Mančester Sitija daju se Holanđaninu Diku Advokatu, čoveku koji je sedeo na klupama "lala" i Rusije, a bio je trener mnogobrojnih evropskih timova.

Međutm, ni Manćini, ni Advokat, ni Zenga nisu još uvek ni blizu dogovora sa FSS kojim bi postali selektori "Orlova", pa se zato možda i najveće šanse daju Ljubinku Druloviću koji je na tu poziciju postavljen privremeno početkom ove godine i koji je vodio nacionalni tim na prijateljskim utakmicama protiv Republike Irske, Jamajke, Paname i Brazila.

Uglavnom, do kraja ovog meseca ime čoveka koji će povesti srpski brod ka Francuskoj biće poznato, a očekuje se da Izvršni odbor FSS bude jedinstven u donošenju odluke koja će odrediti budućnost srpskog fudbala.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alas

    10. jul 2014 | 11:01

    Bolje vi ulozite pare za besplatne skole fudbala i zaposlite mlade trenere...Pametni ljudi podvuku crtu i krenu iz pocetka...Nemacka,Belgija...

  • NS Boy

    10. jul 2014 | 10:55

    Ko će da plati ove stručnjake

  • Vlada

    10. jul 2014 | 11:30

    Ma maže Tole ljudima oči da ispadne da nešto i radi osim što upropaštava naš fudbal .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA