NAPADI NAVIJAČA NA FUDBALERE: Šamari, paljenje kola, bicikl u glavu...

 
  • 0

Batine od svojih navijača dobijali i Koroman i Bajević, a Marjanu Markoviću zapaljen automobil. Argentinac dobio biciklom u glavu jer nije došao na sahranu navijača

Nedeljni incident kad je posle utakmice Partizan - Sloboda najboljeg fudbalera "crno-belih" Lazara Markovića napao huligan s južne tribine nije prvi takav slučaj u Srbiji, a slični incidenti nisu retkost ni u fudbalskoj Evropi i svetu.

Fudbaleru Crvene zvezde Marjanu Markoviću zapaljen je automobil u januaru 2005, a iako nikad nije potvrđeno, za incident su bili odgovorni navijači "crveno-belih", nezadovoljni njegovim odbijanjem da produži ugovor s klubom.

Bivšeg kapitena Crvene zvezde Ognjena Koromana išamarao je jedan navijač "crveno-belih", zato što se smejao i gestikulirao u trenutku dok su se navijači obraćali igračima posle treninga održanog uoči revanš susreta pretkola Lige Evrope protiv kiparskog Apoela, krajem avgusta 2008. godine.

Delije su tad došle na trening svojih ljubimaca kako bi ih upozorili da moraju proći Kiprane. Dok su se "Delije" obraćale igračima i govorile im kako se bori za boje kluba, Koroman se nasmejao i gestikulirao, a jedan od navijača mu je prišao i nekoliko puta ga žestoko udario.

Samo nekoliko dana posle ovog incidenta Delije su ponovo nasrnule na igrače. Grupa maskiranih izgrednika polupala je 13 automobila igrača i uprave tog kluba, a na pojedinim šoferšajbnama ostavili su natpise "vaše glave su sledeće".

 

Stojiću zapalili restoran

Dvojica navijača Rada zapalili su u maju 2005. restoran na stadionu "Kralj Petar I" koji je bio u vlasništvu finansijera kluba Ranka Stojića. Oni su benzinom polili restoran, a onda bacili baklju, uz poruku "pozdravite gazde".

Osvojeno tek treće mesto u Drugoj ligi, čime nije ostvaren plasman u viši rang, razljutilo je pripadnike Junajted forsa, a to što je ekipa ispala i iz nacionalnog kupa od Železnika samo je dolilo ulje na vatru.

Pristalice čačanskog Borca mesecima su verbalno vređali fudbalera iz Zimbabvea Majka Tamnjaveru da bi ga konačno i napali u centru grada, ali je sve prošlo bez posledica. Manje sreće imao je Tamvanjerin kolega Solomon Opoku, koga su posle utakmice Borca i Bežanije napali navijači tima za koji je tada nastupao. Iako su ga četvorica "četa" napala s leđa, Opoku se pukom srećom izvukao samo s lakšim povredama.

Prva žrtva čačanskih rasista bio je još u aprilu 2005. godine Nigerijac Lukman Babatunde koji je takođe prošao samo s lakšim povredama.

Da ovakve scene nisu rezervisane samo za naše prostore govori i prologodišnji nasrtaj navijača Palmeirasa na najboljeg igrača brazilske ekipe ŽoaaVitora.

Nezadovoljni plasmanom kluba, koji je u tom trenutku zauzimao deveto mesto na tabeli, navijači "zeleno-belih" bes su iskalili na 22-godišnjem vezisti koga su navijači videli kao najvećeg krivca za loše rezultate, jer je stigao kao veliko pojačanje.

 

Bajevića oborili na zemlju

Navijači grčkog AEK-a fizički su napali trenera kluba Dušana Bajevića, nakon poraza u prijateljskoj utakmici sa drugoligašem Kaliteom. Grupa navijača opkolila je srpskog stručnjaka dok je pokušavao da izađe sa terena i tada ga je jedan od njih oborio na zemlju. Bajević je bio u sukobu s delom navijača AEK-a još od vremena kada je iz ovog kluba prešao na klupu gradskog rivala Olimpijakosa.

Bari je prošle sezone ispao iz Serije A, a navijači su živce izgubili već na polusezoni, kad je postalo jasno da ekipi nema spasa. Nekoliko stotina navijača prisustvovalo je treningu na pomoćnom terenu i salvama uvreda zasulo igrače koji im nisu ostajali dužni.

Kad je trening završen verbalni obračun pretvorio se u fizički, a nekoliko igrača zadobilo je lakše povrede. Marko Rosi je primio udarac u kuk zbog koga nije mogao da igra narednu utakmicu, Emanuela Rivasa su navijači vukli za uvo, dok je Masima Donatija jedan navijač Barija pljunuo u lice.

Šta misle o igrama svojih ljubimaca navijači najtrofejnijeg argentinskog kluba River Plate pokazali su pre početka baraža za ostanak u prvoj ligi protiv Belgrana. Besni navijači utrčali su na teren i počeli da guraju igrače po terenu.

Prava frka nastala je tek pred kraj revanša kad je mnogo veća masa utrčala na teren, ali su fudbaleri tad znali šta ih čeka, pa su na vreme umakli, ali su ceh platili redari i policajci.

 

Prebili ih jer nisu došli na sahranu

Navijačke strasti teško je objasniti, ali šta reći o pristalicama argentinskog četvrtoligaša El Porvenira koji su prekinuli trening i obračunali se s igračima, ali i rukovodstvom kluba. Oni su bili besni što se niko iz kluba nije pojavio na sahrani njihovog druga koji je dan ranije preminuo.

Trojica predvodnika grupe prvo su samo razgovarali s trenerom, ali kada su im se pridružili i ostali, vidno pijani navijači, došlo je do haosa. Najgore je prošao mladi, 15-godišnji fudbaler ovog tima, koga su dvojica navijača u glavu pogodili biciklom kojim se jedan od njih dovezao.

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA