Rozberg ispao, pa je Hamilton slavio kod kuće na Silverstonu! (VIDEO)

 
  • 2

U generalnom plasmanu Britanac sada kao drugoplasirani zaostaje samo četiri boda od vodećeg Nemca i klupskog kolege

Uslovno rečeno, ni kriv ni dužan, vozač Mercedesa Luis Hamilton je osvojio trku za Veliku nagradu Velike Britanije na stazi Silverston.

Uslovno rečeno, jer su se Britancu složile kockice u veoma čudnoj trci, koja je prekinuta posle jednog kruga zbog udesa, izazvan izletanjem sa staze Kimija Raikonena i naletanjem Felipea Mase.

Hamilton je ubedljivo bio prvi na Silverstonu, sa čak 26.6 sekundi prednosti, iako je dan ranije razočarao navijače šestim mestom u kvalifikacijama.

Ovo je bila ukupno 27. pobeda Britanca, a ostvarena je vremenom od 2:26:52.094 sata. Drugo mesto je pripalo vozaču Vilijamsa Valteri Botasu, a na trećem mestu je završio vozač Red Bula Danijel Rikardo.

U generalnom plasmanu Hamilton sada kao drugoplasirani zaostaje samo četiri boda od vodećeg Nemca i klupskog kolege, Nika Rozberga.

Nakon što je trka posle polasatnog prekida nastavljena, ispred Hamiltona je od trke odustao Niko Rozberg, koji je vodio sve do sredine trke, ali ga je kvar na bolidu eliminisao.

Četvrti je kroz cilj prošao Dženson Baton u Meklarenu, dok su se za peto mesto borili aktuelni šampion Sebastijan Fetel (koji je trku počeo s druge pozicije) i Ferarijev Fernando Alonso (trku započeo sa 19. pozicije). Ipak, na petom mestu je ipak završio Nemac.

Naredna trka se vozi 20. jula u Nemačkoj.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA