PRAVI CRNOGORSKI MILIONERI: Sportisti iz komšiluka ostvaruju snove i zarađuju "jezive" pare!

 
  • 16

Sve izvesniji transfer Mirka Vučinića u Al Džaziru naveo nas je da analaziramo ekspanziju uspešnih crnogorskih sportista koji su postali milioneri. Nikola Peković, Nikola Vučević, Stevan Jovetić, pa i Miloš Raonić i Nikola Mirotić, samo su neki od njih

Vest o najverovatnijem odlasku Mirka Vučinića u Al Džaziru odjeknula je kao bomba u regionu. Sjajni crnogorski napadač i pored velikog interesovanja najrenomiranijih evropskih velikana odlučio se da krene put Katara, a razlog je, naravno, novac.

Ovaj transfer naveo nas je da analaziramo ekspanziju uspešnih crnogorskih sportista koji su u poslednje vreme postali milioneri.

Iako još u veoma dobrim igračkim godinama i sa neispunjem igračkim ambicijama, Vučinić se odlučio na korak koji postaje sve popularniji.

Centarfor Juventusa će najverovatnije dres "Stare dame" zameniti dresom Al Džazire, s kojom bi potpisao ugovor na dve sezone i zaradio neverovatnih 12 miliona evra.

S obzirom na neverovatnu ekonomsku moć koju poseduju čelnici klubova u Kataru, odlazak fudbalera iz Evrope u Aziju postao je sve češći, pa ni ovakav potez Vučinića nije toliko neverovatan.

Kako je fudbal sport gde su igrači ubedljivo najplaćeniji, Crna Gora pored Vučinića ima još dva fudbalera koji mogu da se pohvale da su tokom svoje i dalje aktivne karijere imali veoma unosne ugovore. To su Stefan Savić i Stevan Jovetić.

Bivši defanzivac Partizana trenutno nosi dres Fiorentine, a pre toga je nastupao za Mančester siti, gde je igrao u sezoni 2011/12. i zaradio oko 650 hiljada evra. Nakon epizode u Engleskoj, Savić je 2012. stigao u Firencu, gde godišnje zarađuje oko 300 hiljada evra.

Pored Savića, još jednog crnogorskog fudbalera vezuju Partizan, Fiorentina i Mančester siti. U pitanju je Stefan Jovetić koji je 2008. prešao u Fiorentinu, gde je proveo četiri sezone, da bi nakon toga prešao u redove "građana", koji su mu samo tokom prve sezone isplatili više od milion evra.

PEKOVIĆ, VUČEVIĆ, RAONIĆ

Pored ova tri fudbalera, za Nikolu Pekovića i Nikolu Vučevića se može sa sigurnošću reći da su uspeli da samo od košarke zarade preko milion evra.

Peković je tokom karijere nastupao za Atlas, Partizan, Panatainaikos i svoj sadašnji klub Minesotu, s kojim je u avgustu prošle godine potpisao ugovor na pet godina vredan 60 miliona dolara.

Za razliku od njega, Vučević je pravo iz podgoričke Budućnosti otišao u NBA, gde je jednu sezonu proveo u Filadelfiji, a sad je član Orlanda već dve sezone. Samo prošle sezone inkasirao je skoro dva miliona dolara.

Pored sportista koji nastupaju za Crnu Goru i imaju milionska primanja, tu si i primeri sportista koji su tamo ponikli, ali nastupaju pod zastavom drugih država.

Takav je primer "Španca" Nikole Mirotića, koji je od 2008. član madriskog Reala, kao i Miloša Raonića, koji je do sada u karijeri samo od tenisa zaradio više od četiri i po miliona, nastupajući kao "Kanađanin".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. R.)

Video: Milojević: Spremali smo se za ovu utakmicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skini gace Vucina da se vidi kurcina

    2. jul 2014 | 21:27

    Dobro je to dok se pominju imena poput Stevana,Stefana,Milosa,Nikole,Mirka...Nece biti dobro kad se pojave imena poput Ante,Mirsada,Muamera,Idriza,...Inace mislim da i nije neka posebna svrha izdvojiti uspesne sportiste jer smo i na i u drugim sverama jaki posebno nauke odmah iza Grka i Turaka smo na Balkanu.

  • MNE

    2. jul 2014 | 23:03

    Ali nas je 600000. Toliko talenata na tako malom prostoru nidje nema. A da li se zovu Stefan,Izet ili Stipe manje je bitno jer su sve nacije veoma lojalne svojoj Crnoj Gori i na to smo ponosni

  • Partizan

    2. jul 2014 | 21:24

    Hahaa pa Stefan je zaradjivao u Sitiju skoro dva miliona, a u Fiorentini preko milion evra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA