LALATOVIĆEVA STARA ŠKOLA: Prvi trening Zvezde obeležili trbušnjaci i sklekovi (FOTO)

 
  • 7

Ovakav vid vežbi se dugo nije viđao na treninzima Zvezde, pa otuda i ne čudi zbunjenost na tribinama pomoćnog stadiona Marakane * Fudbaleri istakli da su spremni, ali znaju da ih pravi ''pakao'' očekuje od ponedeljka

U pravu je bio v.d. generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić pre neki dan kada je istakao da je nestanak struje donekle simbolizovao aktuelno stanje u najtrofejnijem srpskom klubu. Iako su njegove reče bile ''upućene'' na strašnu finansijsku situaciju, sasvim sigurno su se mogle primeniti i na prvi trening crveno-belih pred početak nove sezone.

Naime, kao što je struja posle dva dana došla na Marakani, tako su se i tmurni oblaci i kiša razilšli nakon 48 sati, te je fudbalere Zvezde na prvom treningu dočekalo sunce. Sunce koje bi crveno-belima moglo da obasja pravi put. Onaj put koji, doduše, ne vodi do pakla, iako je popločen najboljim namerama (tako kaže kineska poslovica), nego do titule koje se Zvezda nije odrekla bez obzira na velike nadolazeće promene.

- Kakav god tim budemo imali mi ćemo napasti titulu. Samo to je u mojoj glavi - rekao je Lalatović novinarima na prvom okupljanju i upoznavanju sa timom koji bi trebalo da vodi naredne sezone.

Upravo posle kratkog brifinga sa novinarima, Lalatović se uputio na pomoćni trening Marakane gde su pomoćnici Živković i Šarac uveliko sve pripremili za trening, dok su fudbaleri bili spremni kao zapete puške.

Najpre je usledio kratak rad sa loptom da bi je fudbaleri, što bi se reklo, osetili. Podeljeni u četiri grupe, pokušavali su da izbroje 20 uspešnih dodavanja iz prve, a da ih saigrači, koji se nalaze u krugu, ne prekinu u tome. Prva je do cilja došla ona grupa gde su bili najiskusniji prvotimci od prošle sezone - Rakić, Dauda, Lazović i drugi.

Na njih je najviše motrio Živković, koji se povremeno konsultovao sa novim šefom Lalatovićem. Zanimljiva je bila i četvrta grupa gde su trenirali omladinci, a sve pod palicom Lalatovićevog pomoćnika Šarca.

Nedugo zatim usledilo je kratko istezanje i lagano trčanje u dve grupe. Prvu je predvodio kapiten Milijaš, drugu Rakić, na kojeg Lalatović najozbiljnije računa i smatra da će biti glavna uzdanica u navali.

Iako se činilo da će posle toga ponovo lopta biti glavna preokupacija, Lalatović je odlučio da u proces treniranja ubaci vežbe kao što su sklekovi, trbušnjaci i druge slične. Zanimljivo, ovaj potez naišao je na čuđenje jer se ovakav vid vežbi dugo nije viđao na treninzima Zvezde. Očigledno je isplivala ''stara škola'' i metode koje je Nenad naučio kao fudbaler.

Nekako sa poklapanjem kazaljki i označavanjem podneva, Lalatović je odlučio da je za prvi trening dovoljno i uputio je igrače na tuširanje, Ali, ne pre nego što je održan kratak sastanak na centru.

- Dosta je za danas. Lagano, samo da se rastrčimo. U subotu i nedelju slede pregledi, koje jedva čekam, gde će polovina trenirati doko su drugi na testovima i obrnuto. Već od ponedeljka krećemo sa ozbiljnim treninzima. Dva puta dnevno - istakao je novi strateg crveno-belih po napuštanju terena.

Podsetimo, Zvezdine pripreme počinju 5. jula, kada će ekipa putovati u Sloveniju. Povratak je zakazan za 14. da bi već 15. ekspedicija crveno-belih krenula put Belgije gde ih 16. i 19. očekuju prijateljski mečevi sa Mehelenom i Genkom. Povratak je 20. jula, zatim dva dana u Beogradu, ponovo Slovenija i prijateljski mečevi, a za kraj sledi generalka 2. avgusta pred početak šampionata.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. Marić)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vwb

    27. jun 2014 | 15:26

    Srecno sampioni!!!

  • maki

    27. jun 2014 | 15:43

    Idemo sad jos jace i iz inata!!!!

  • vasilije kg

    27. jun 2014 | 20:33

    ne kapiram. cudno im sto rade sklekove i trbusnjake? pa zbog toga nisu napravili jedog dobrog igraca u zadnjih 10god.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA