Srpske košarkaške i fudbalske legende igraju za uzgrožene u poplavama!

 
  • 2

Dejan Bodiroga, Darko Kovačević, Žarko Paspalj, Predrag Đorđević i ostali proslavljeni asovi igraće u Atini protv svojih grčkih kolega humanitarne utakmice za pomoć stanovništvu Srbije stradalom u poplavama

Proslavljeni košarkaški i fudbalski reprezentativci Srbije i Grčke odigraće u septembru u Atini humanitarne utakmice za pomoć građanima, koji su pretrpeli štetu u poplavama.

Utakmice će biti odigrane pod pokroviteljstvom grčkog ministarstva sporta i kulture, a očkuje se nastup Predraga Ðorđevića, Darka Kovačevića, Dragana Ćirića, Gorana Petrovića, kao i košarkaša Žarka Paspalja, Željka Rebrače, Dejana Bodiroge, Milana Tomića i njihovih sportskih prijatelja iz Grčke.

Kruna dvodnevne humanitarne akcije biće koncert najpoznatijih grčkih pevača Adonisa Remosa i Ane Visi.

Akciju je pokrenuo ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji se zahvalio svim sportistima na nesebičnoj pomoći. On je poručio da tokom leta, i sve dok je pomoć neophodna, ne smemo zaboraviti građane poplavljenih područja i da je važno animirati domaću i inostranu javnost da nastavi da pomaže.

- Kada je u Srbiji krenula prirodna katastrofa, sportisti su odmah reagovali i pokazali solidarnost i humanost na delu. Iako je neposredna opasnost prošla, nikako ne smemo zaboraviti ljude koji su izgubili sve u poplavama i kojima je pomoć još uvek itekako potrebna. Upravo zato je neophodno da konstantno animiramo javnost i podsećamo da ti ljudi i dalje računaju na nas. Jedan od načina su i ove revijalne humanitarne utakmice sa bivšim i sadašnjim srpskim i grčkim sportskim zvezdama - rekao je Udovičić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beni

    14. jun 2014 | 17:35

    Kako mi je samo draga ova slika gde su kosarkasi. Juga je tada harala svetom, bili bi favoriti i u finalu a ja bi se kao klinac budio u kasne sate da ih gledam

  • Mirka Lazic

    14. jun 2014 | 14:43

    Ko je Predrag Djordjevic? Danilovic bez kose ili Djordjevic porastao na 2,2m?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA