Španovićeva peta u Oslu!

 
  • 2

Posle trećeg mitinga Dijamantske lige u Oslu, rekorderka Srbije i dalje zauzima vodeću poziciju u sveukupnom poretku tog takmičenja

Srpska atletičarka Ivana Španović zauzela je peto mesto u skoku u dalj na mitingu Dijamantske lige u Oslu daljinom od 6,67 metara.

Posle trećeg mitinga Dijamantske lige rekorderka Srbije i dalje zauzima vodeću poziciju u sveukupnom poretku tog takmičenja.

Prvo mesto u Oslu osvojila je Amerikanka Tijana Bartoleta s najboljim svetskim rezultatom ove godine - 7,02 metara ispred Britanke Sare Proktor (6,78) i Amerikanke Funmi Jimoh (6,71).

- Nisam se osećala baš najbolje. U drugoj seriji skočila sam solidnih 6,67, isto koliko i Darija Klišina, međutim, ovog puta ona je imala bolju seriju skokova i zaslužila poziciju ispred. Večeras su u Oslu ''proskakale'' i ostale devojke što samo govori u prilog da je konkurencija u skoku u dalj izuzetno jaka i izjednačena - izjavila je Španovićeva.

Ona je dodala da svako takmičenje upravo to čini posebno uzbudljivim i nepredvidivim.

- Raduje me da i dalje zauzimam vodeću poziciju u sveukupnom plasmanu. Imamo dugu sezonu i očekuje me još dosta takmičenja ove godine, a sledeće već ovog vikenda na stadionu Crvene zvezde. U pitanju je finale Kupa Srbije, te koristim priliku da pozovem publiku u što većem broju da uživaju u atletici i bolje upoznaju srpske šampionen - kazala je Španovićeva, navodeći da se još oseća umorno od puta u Šangaj i Judžin, kao i da su joj nedostajali saveti trenera Obradovića koji večeras nije bio s njom u Oslu.

Finale Kupa Srbije izborno je takmičenje za ekipno prvenstvo Evrope, koje se održava 21. i 22. juna u Rigi.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksej

    12. jun 2014 | 00:33

    Nema veze cico..kaci fotke na instagram

  • Србин

    11. jun 2014 | 23:36

    Словенска лепота, честитке на петом месту!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA