Deseto polufinale za Nadala u Parizu, za Marija tek drugo!

 
  • 0

Najbolji igrač sveta je preokrenuo protiv sunarodnika Ferera meč za plasman među četiri najbolja tenisera, a Škot je posle velike muke izbacio ljuboimca domaćih navijača i došao do borbe za mesto u finalu

Dobili smo i drugi polufinalni par u muškoj konkurenciji na Rolan Garosu. Njega čine aktuelni šampion i rekorder Rafael Nadal i Britanac Endi Mari koji su bili bolji od svojih protivnike Davida Ferera i Gaela Monfisa.

U španskom polufinalu, posle prvog seta delovalo je da smo na pragu iznenađenja, jer je Ferer igrao svoj možda i najbolji tenis u karijeri, dva puta oduzevši servis prvom teniseru na ATP listi i suvereno osvojivši taj period igre.

Sa takvom igrom je nastavio sve do petog gema drugog seta kada je Nadal uspeo da mu oduzme servis, a već u sledećem gemu Ferer je propustio tri šanse za ribrejk, što je boi znak da će meč krenuti u sasvim drugom smeru.

Posle toga na terenu je postojao samo jedan igrač, a to je bio "kralj šljake" koji gotovo da nije dozvolio u naredna dva seta svom sunarodniku ni gem da mu oduzme i tako trijumfovao ukupnim rezultatom 3:1.

Najbolji teniser sveta i osmostruki šampion popravio je svoj rekord na Otvorenom prvenstvu Francuske na 64-1. Jedini poraz na tom turniru pretrpeo je 2009. godine, kada ga je u 4. kolu savladao Šveđanin Robin Soderling, a trofej je tada osvojio Švajcarac Rodžer Federer.

Nadalov protivnik u borbi za peto uzastopno finale u Parizu biće Endi Mari koji je posle dosta borbe uspeo da pobedi miljenika domaće publike Gaela Monfisa 3:2.

Imao je Škot 2:0 u setovima, adrugi set je dobio poprilično ubedljivo, međutim, tada mu se desilo ono što mu je i do sada bio veliki problem, a to je pad koncentracije, koji je prouzrokovao da izgubi naredna dva perioda meča i istim rezultatima kojim je dobio prva dva.

Usledio je onda peti odlučujući set gde je sedmi nosilac na turniru vratio izgubljeno samopouzdanje i gotovo autoritativno ostavio bez ikakve šanse Monfisa da bi mogao da kompletira preokret dobivši odlučujući period igre sa 6:0.

Drugi polufinalni par čine Srbin Novak Ðoković i Letonac Ernests Gulbis.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Klub ostao bez golmana, bivši igrač Zvezde i Partizana stao na gol i branio pola sata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA