Pre godinu dana htela da ostavi tenis, a sada igra polufinale Rolan Garosa! (FOTO)

 
  • 7

Posle tri velike povrede za manje od dve godine i pada na 177. mesto na WTA rang listi morala je ponovo da igra kvalifikacije za turnire na kojima je do tada bila redovan učesnik, ali mnogo više od toga ju je bolelo što nije nikako uspevala da se vrati na nivo na kom je bila ranije

Andrea Petković trenutno u Parizu proživljava najlepše trenutke u svojoj karijeri. Nemačka teniserka je uspela da se domogne svog prvog plasmana među četiri najbolje teniserke na jednom Gren slemu i uz Ernestsa Gulbisa, o kome smo pisali u utorak, najprijatnije je iznenađenje na Rolan Garosu.

Trenutno 27. igračica na WTA listi ostvarila je najveći uspeh u karijeri i to samo godinu dana nakon što je ispala u kvalifikacijama za drugi Gren slem turnir u sezoni. Ovakve njene igre vredne su ne samo pažnje i pohvale već i divljenja, jer kako je i sama priznala pre samo 365 dana prolazila je kroz jedan od najgorih perioda u životu kada je ozbiljno razmišljala da odustane od tenisa.

- Moje kretanje je bilo loše, moji udarci su bili loši, moje servis je bio užasan. Mrzela sam to. Zato sam želela da prestanem, ali nakon toga sam osvojila jedan turnir i srećom nisam odustala. Na taj način sam nastavila da radim što sam radila i pre. I evo sada gde se nalazim i to je lepa nagrada - rekla je Petkovićeva posle plasmana u četvrtfinale ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Francuske.

A kada se pogleda kakvi su je maleri sve pratili od trenutka kada je počela da pravi svoje mesto na teniskoj mapi. U periodu od kada je 2011. godine dospela do 9. pozicije na WTA rang listi što joj je najbolji plasman u dosadašnjoj karijeri, mnogo puta su je povrede sprečavale da do kraja iskaže sav svoj potencijal.

Od diskus hernije koja joj je zadavala mnogo problema počekom 2012. godine, preko kidanja ligamenata zgloba zbog čega je morala na operaciju i četvoromesečnu pauzu, pa sve do početka 2013. godine kada joj je naprsnuo meniskus i kada je počela da razmišlja od povlačenju iz profesionalnog sporta, mnogo toga je ova 26-godišnja teniserka preturila preko svojih leđa.

U međuvremenu je skliznula na 177. poziciju na listi najboljih svetskih teniserki i morala je da igra kvalifikacije za turnire na kojima je do tada bila redovan učesnik, a na nekima čak i slobodna u prvom kolu, ali mnogo više od toga ju je bolelo što nije nikako uspevala da se vrati na nivo na kom je bila ranije.

I evo sada konačno posle skoro dve godine ponovo igra onako kako je igrala na startu i ponovo uživa u igri na terenu i moramo reći da je zaslužila, jer očigledno njen duh niko i ništa ne može da slomi.

To najbolje mogu da potvrde ostale igračice na Turu koje uživaju u druženju sa njom, ali i navijači i ljubitelji tenisa koji su je zavoleli još od trenutka kada je prvi put izvela svoj čuveni "petkoraci" ples po kome je postala poznata.

Mi na kraju možemo da joj kažemo samo jedno veliko "Bravo, Andrea", uspeli si što mnogi drugi ne bi i pregurala si onda kada bi mnogi drugi odustali. A život je sigurno spremio nagradu za upornost devojke srpskog porekla rođene u Tuzli koja igra pod zastavom Nemačke i koja često ume na terenu da onako po srpski kaže "Idemo".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Klub ostao bez golmana, bivši igrač Zvezde i Partizana stao na gol i branio pola sata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bivsi debeli

    4. jun 2014 | 22:43

    Bravo Andrea, idemo do prve titule na gren slemu.

  • Polivanov

    4. jun 2014 | 22:28

    Bravo macko

  • стонога

    5. jun 2014 | 06:03

    Све честитке овој изузетно доброј и позитивној особи

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA