Jankovićeva počistila Kirsteu sa terena za plasman u osminu finala!

 
  • 1

Ništa nije moglo da zaustavi Jelenu na putu ka plasmanu među 16 najboljih, pa ni Rumunka koja je glatko poražena 6:1, 6:3

Srbija će ipak imati svog predstavnika u osmini finala u ženskom singlu! Jelena Janković je za sat i 15 minuta prosto oduvala sa terena Soranu Kirsteu  2:0 i prošla u narednu rundu na Rolan Garosu!

Bila je ovo najbolja partija srpskinje u dosadašnjem delu turnira, ali i u poslednjem vreme. Već na startu meča dva puta je oduzela seris protivnici i povela sa 3:0 u prvom setu poručivši joj da je danas njen dan i da ništa ne može da je zaustavi na putu ka trijumfu.

Do kraja tog dela igre još dva puta je oduzela servis protivnici, a jednom je izgubila svoj. Prvi servis je funkcionisao sjajno, izlasci na mrežu pravovermeni, a neizuđene greške bile su na minimumu kod Jelene, a sve ovo joj je donelo ubedljivo osvajanje prvog seta - 6:1.

Ubedljivo dobijen prvi set malo je uspavao srpsku teniserku koja je na startu drugog izgubila gem na svoj servis, ali se vrlo brzo probudila i nastavila sa svojom igrom iz prvog dela meča. Odmah je vratila brejk, a oduzela Rumunki još jednom servis i očas posla je bilo 5:2 za Srpkinju, koja je zatim još jednom brejknula Kirsteu i zavšila posao oko prolaska u osminu finala.

Svaki segment igre je funkcionisao danas kod srpske teniserke, a samo devet neiznuđenih grešaka u odnosu na 30 Kirsteinih dovojno govori o tome ko je diktirao igru na terenu. Jankovićeva će se za plasman u osam najbolljih na Otvorenom prvenstvu Francuske boriti sa desetim nosiocem Sarom Erani.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Kragujevčani pregazili "traktoriste" u Loznici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Adamo

    31. maj 2014 | 15:44

    Bravo Jelena sada moras mnogo bolje protiv Erani samo nesmes da se dekoncetrises i moras je non stop voziti levo desno mislil da. Ti to mozes samo tako napred Jelena volimote.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA