1,2,3,4,5,6,7,8,9 razloga Zvezdine titule! (FOTO)

 
  • 37

Crveno-beli su posle šest sušnih sezona osvojili titulu prvaka Srbije, a teško se možemo odlučiti šta je ključni momenat sezone * Predstavljamo vam nekoliko

Činilo se tada da je Zvezda nepobediva posle osvojene titule 2007. godine, 26. maja. Malo ko je verovao da će nakon toga da usledi jedan od najmračnijih perioda u crveno-beloj istoriji - šest sezona, odnosno sedam godina bez titule.

Tih sedam godina navršilo se upravo danas 26. maja, a samo dan ranije Zvezda je pobedila OFK Beograd rezultatom 4:2, osvojila 26. titulu i vratila osmeh crveno-beloj armiji navijača.

Šta je presudilo u Zvezdinom osvajanju titule? Pitanje je jedno, ali odgovora koji se nameću je mnogo.

DOLAZAK SLAVIŠE STOJANOVIĆA!

Prvi je svakako dolazak Slaviše Stojanovića. Čelnici Zvezde nisu ni slutili kako im se sreća osmehnula kada je Rikardo Sa Pintu na početku priprema napustio Marakanu, a na njegovo mesto došao bivši selektor Slovenije. Nije Stojanović dobro započeo svoj put ka tituli pošto crveno-beli nisu imali ni igu ni rezultat.

Već posle uvodnih par kola Stojanović se suočio sa preranim odlaskom iz kluba, a do zimske pauze smenjivan je na skoro svakom Upravnom odboru. Međutim, dobio je šansu i na najbolji način je iskoristio. odradio je kompletne pripreme sa timom i rezultati su bili vidljivi na proleće kada je u prvom kolu preuzeo lidersku poziciju i do kraja je nije puštao.

Zvezda je dobila lepršavost u igri, prekidi su usavršeni do te tačke da su konstantno bili opasnost za protivnika, a izbor pojačanja na zimu je bio pun pogodak.

PAVIĆEVIĆ I KELHAR - PUN POGODAK U ZIMSKOM PRELAZNOM ROKU!

Upravo se dolazak Save Pavićevića i Dejana Kelhara na zimu može okarakterisati kao jedan od glavnih razloga što se titula vratila na Marakanu. Rak-ran u jesenjem delu sezone zalečena je promenom dvojca u odbrani. već na prvom meču protiv Javora videlo se o kakvim pojačanjima je reč, a iz meča u meč bili su sve bolji i uigraniji.

KOSTUR EKIPE NA LETO - MRĐA, NINKOVIĆ, MIJAILOVIĆ I PEČNIK!

Međutim, ne treba zaboraviti da je kostur ekipe napravljen na leto kada su u tim došli Ninković, Mijailović, Mrđa i Pečnik. Prva dvojica, inače cimeri u sobi, postali su vođe na terenu uz kapitena Milijaša, ali i miljenici navijača.

Dok je Mijailović gospodario levom stranom, Ninković je odrađivao posao zbog kojeg je došao. Njegove lopte koje imaju ''oči'' često su bile ubojito oružje u nogama Mrđe i Daude. Mada, ne treba zaboraviti da je tokom sezone upadao u krizu.

O povratku Mrđe ne treba previše trošiti reči. Dovoljan podatak je to da je sa 19 golova najbolji strelac lige. Dolazak Pečnika pokazao se kao pun pogodak jer je Slovenac prvi deo sezone bio ključni igrač i na najbolji način je nadomestio odsustvo Lazovića.

OPORAVAK DARKA LAZOVIĆA I PREBACIVANJE PEČNIKA NA MESTO BEKA!

Kada smo već kod Lazovića, samo ''slep čovek'' ne bi video da je mladi Čačanin oplemenio Zvezdinu igru na proleće i vrlo brzo se iskristalisao kao pokretačka snaga. Uz to treba pomenuti i činjenicu da je Pečnik prebačen na desnog beka te je većina akcija Zvezde dolazila upravo s te strane.

POBEDA U DERBIJU NA JESEN I GOL MRĐE PROTIV PARTIZANA NA JNA!

Sledeća dva ključna razloga i te kako imaju veze s Partizanom. Pobedom u derbiju rezultatom 1:0 crveno-beli su prišli na samo bod zaostatka u tom momentu. Nakon tog meča usledio je pobednički niz Zvezde od 15 pobeda koji je prekinut upravo u drugom meču protiv crno-belih.

Upravo u 146. večitom derbiju leži još jedan razlog zašto je titula na Marakani. Zvezda jeste izgubila sa 2:1, ali se ključni detalj dogodio na isteku sata igre kada je Mrđa matirao Lukača i tim golom obezbedio prednost zbog boljeg međusobnog susreta. Što bi u Zvezdi rekli, gol koji znači bod.

UMERENE IZJAVE TOKOM SEZONE, POGOTOVO TOKOM ZIMSKE PAUZE!

Da je Zvezda na pravom putu, šampionskom, svedoče i umerene izjave čelnika kluba još od početka sezone što nije bio slučaj prethodnih godina. ''U se i u svoje kljuse'' bio je glavni moto tima sa Marakane koji nije želeo da ide koracima prethodnika koji su svojevremeno zaratovali sa svima koji su mogli. Od Partizana do FSS.

Harmonija unutar kluba donekle je narušena sukobom na relaciji Stojadinović-igrači i Stojadinović uprava, ali je sve rešeno odlaskom sportskog direktora posle čega igrači nisu smeli ništa da govore u javnosti bez dozvole kluba. Takođe, posle dužeg vremena pripreme su prošle tiho i nečujno, a oni koji bolje poznaju prilike u Ljutice Bogdana znali su da će na kraju izaći na dobro.

PARTIZAN

Jednostavno, da je Partizan imao pobeda koliko Zvezda tokom proleća on bi bio prvak, ili bi bio bliži trofeju pred poslednje kolo.

Zato, crveno - beli mogu donekle da zahvale i komšijama, koji su sa nekoiko kikseva uspeli da sudbinu šampiona prenesu u ruke večitog rivala. Crno - beli su tokom proleća remizirali dva puta, jednom poraženi. Dovoljno, što se tiče crveno - belog tabora.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Oklopna vozila policije u pripravnosti pred večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    26. maj 2014 | 16:37

    Grobari,pisite sta god hocete,samo se titula pamti!!!!!

  • David

    26. maj 2014 | 16:47

    Samo kukate kao neke babetine i jedete se od bola ovako javno. Sta trazite na zvezdinim vestima??? Utehu u pljuvanju??? xaxaxax Bolje je trazite u vasim vetima ako vas jos uvek interesuju. Pukli ste sada vladamo mi pa nek je i Vucic i namesteno i kako god, koga briga za vas mi slavimo. To zvezdo muci ih i boli ih !!!!

  • Borko

    26. maj 2014 | 15:35

    A penal na 17 metara za vosu protiv partizana ste zaboravili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA