Vikend pun malera Borković završio bez bodova!

 
  • 1

Izletanje sa staze u kvalifikacijama, otkazivanje senzora za kočnice u prvoj trci i na kraju izgurivanje sa staze u drugoj trci, sve su to bili pehovi koji su pogodili srpskog automobilistu ovog vikenda u Austriji

Dušan Borković ne nosi baš lepe uspomene iz Austrije kada je u pitanju njegovo učešće na trkama WTCC šampionata. Srpski automobilista je prvo u drugom krugu kvalifikacija izleteo sa staze zbog čega je morao da startuje sa 12. pozicije, a zatim nije uspeo da završi nijednu od dve trke.

Vozač NIS Petrol Rejsing tima najpre je doživeo peh jer mu se u prvoj trci orkačio senzor za kočnice zbog čega je i na pravnicima morao da vozi pod kočnicom. Zbog toga je otišao u pit stop kako bi rešio problem, a na stazu se vratio samo kako bi proverio da li automobil radi kako treba nakon  popravke.

Kao da sve ovo nije bilo dovoljno Borković nije uspeo da završi ni drugu trku dana i to ne svojom krivicom. Pre prve krivine je došlo do karambola na stazi, a sudije su prvo pokazale žutu, a potom i crvenu zastavu za prekid. Baš u tim momentima Šilton je naleteo na Borkovići izbacio ga sa staze na koju se više nije vraćao.

Srpski vozač tako odlazi iz Salcburga bez osvojenih bodova, ali ipak ne potpuno, jer je njegova humanitarna akcija za pomoć Srbiji i ostalim zemljama u regionu koje su pogođene poplavama, uspela, a svi vozači su na svojim automobilima imali nalepnicu floodrelief@gov.rs.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA