Evo po čemu su Ronaldo i Vasović jedinstveni! (VIDEO)

 
  • 5

Portugalac je posle gola za Mančester junajted postigao i gol za Real Madrid u finalu Lige šampiona i tako postao prvi igrač kome je to uspelo posle Velibora Vasovića

Fudbaleri Real Madrida novi su osvajači Lige šampiona. Kraljevski klub je u finalu najelitnijeg takmičenja savladao Atletiko Madrid rezultatom 4:1, a poslednji pogodak za Real je postigao Kristijano Ronaldo.

Portugalac je tako drugi put uspeo da se upiše u listu strelaca u finalu ovog evropskog takmičenja. Prvi put je to uradio 2008. godine u Moskvi kada je Mančester junajted osvojio Ligu šampiona pobedom nad Čelsijem posle penala, a jedini gol za crvene đavole u regularnom delu postigao je Ronaldo.

Tako je prvi put posle Velibora Vasovića, jedan igrač postigao golove za dva različitia kluba u finalima. Legendarni jugoslovenski fudbaler je bio strelac u dva finala koja doduše nije osvojio.

Najpre je sa Partizanom 1966. godine izgubio u finalu od Real Madrida rezultatom 2:1, da bi nakon toga tri godine kasnije bio poražen sa Ajaksom od Milana rezultatom 4:1. Oba puta, Vasović je postizao utešne pogotke za svoj tim. Ipak, Vasović je uspeo da se popne na krov Evrope, upravo sa Ajaksom, 1971. godine, kada je holandski tim slavio protiv Panatinaikosa sa 2:0, ali sjajni defanzivac se tada nije upisao u listu strelaca.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Elšnik komentarisao težak poraz Zvezde od Intera od 0:4

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vujke

    25. maj 2014 | 11:14

    Kako mogu dva coveka da budu jedinstveni?!

  • Stelt

    25. maj 2014 | 11:57

    Docekala manekenka da da gol...Ali iz penala!

  • razlika

    25. maj 2014 | 10:01

    ...Legendarni jugoslovenski fudbaler je bio strelac u dva finala koja nije osvojio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA