CIBONA IPAK U EVROLIGI? Udružuju se s vaterpolistima i rukometašima!

 
  • 2

Aktuelni šampioni regionalne lige mogli bi da se udruže sa ostala dva zagrebačka brenda čime bi umnogome olakšali finansiranje kluba

Teška finansijska situacija u kojoj se nalazi Cibona probudila je nadu košarkašima Crvene zvezde da bi mogli direktno da se plasiraju u Evroligu, ali prema poslednjim informacijama iz Zagreba aktuelni šampion ABA lige ne odustaje tako lako.

Naime, kao jedna od realnih opcija pojavila se mogućnost da se Cibona udruži sa VK Mladost i RK Zagreb kako bi se zajednički finansirali.

- Već 10 godina imamo ideju spajanja zagrebačkih sportskih brendova – Mladosti, Cibone i Zagreba. Osnovna je ideja da grad Zagreb bude 51 odsto vlasnik klubova. Dakle, da možemo imati zajamčeno finansiranje, da imamo jednu fiksnu svotu kojom možemo raspolagati - rekao je potpredsednik Hrvatskog rukometnog Saveza Zoran Gobac za Večernji i dodao:

- To znači da bismo imali zajednički nadzor nad trošenjem novca. Ne želimo da se dogodi da neko privatno kupi ta tri brenda. Jasno, svaki od ta tri kluba trebalo bi da pribavi 50 odsto sredstava za finansiranje ostatka programa.

S druge strane trener Cibone Slaven Rimac, gostujući na TV-u, istakao je da nije poznato da li će Dario Šarić ostati u klubu koji bi onda imao osnovu, a umesto polovnih stranaca Rimac bi u igru ubacivao domaće igrače.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    13. maj 2014 | 15:40

    Koja glupost...!!! Udruziti tri razlicita sportska kolektiva. I sad kao jednake finansije, pa dobro znamo koliko kosta igrac u kosarci, rukometu ili vaterpolu...putovanja, drugi sistemi takmicenja. I na kraju najvise profitira onaj ko ima na celu organizacije svoje ljude. Jednom rjecju, kockasti me neinteresuju, neka propadnu, ali glupost cista!

  • Ivanjica

    13. maj 2014 | 21:25

    A kako će da se zove taj sport u kome će da se takmiči? Očekujemo neku novu hrvatsku reč i novi biser!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA