E, TO JE LEGENDA: Hteo u NBA ligu samo da bi Zvezdi izgradio halu! (VIDEO)

Legendarni košarkaš crveno -belih Ljubodrag Simonović imao je fenomenalnu ideju. * Od slične zamisli ne beže ni čelnici crno-belih, a Predrag Danilović je rekao da ne bi bilo loše kada bi bivši košarkaši pomogli Partizanu

  • 17

Jedan od najboljih košarkaša kojeg je ova zemlja ikad imala Ljubodrag Duci Simonović otkrio je u intervjuu za NIN na koji način je doživljavao crveno-bele u periodu kad mu je matični klub omogućio da se otisne u svet.

- Bila mi je želja da odem u NBA samo zato što sam želeo Zvezdi da napravim dvoranu! To mi je bila opsesija jer smo trenirali po školama, i to u kasnim večernjim satima. Sanjao sam da moj matični klub ima svoje mesto za trening i da deca od osam ujutru do devet uveče mogu da treniraju. Nisam tražio ništa... To su bile pare koje sam hteo da poklonim Zvezdi - rekao je Simonović, pa nastavio:

Pgledajte video iz vremena kada je Duci Simonović igrao:

- Razgovarao sam s ljudima iz Njujork Niksa koji su došli u Madrid kad sam igrao za reprezentaciju Evrope. Želeli su da dovedu Aleksandra Belova i mene. Bili bismo prvi evropski igrači u NBA. Pominjala se suma od 500.000 dolara, a to su tada bile jako velike pare. Time bih mnogo pomogao Zvezdi. Međutim, Amerikanci se posle Olimpijade u Minhenu nisu javili - prepričava Simonović.

Od slične zamisli ne beže ni čelnici crno-belih. Nedavno je Saša Danilović izjavio da ne bi bilo loše da bivši košarkaši pomognu Partizanu.

- Za klub bi bilo sjajno da neki igrači koji su ovde ponikli, a posle izgradili sjajne karijere i obezbedili sebe, finansijski pomognu klub. Naravno, mnogi prvo pomisle na Nikolu Pekovića, ali mi u klubu njega ne doživljavamo kao finansijera. Ne možete tako da gledate na nekoga ko je istetovirao Partizanov grb. Međutim, bilo bi dobro da neko s takvim ljudskim kivalitetima učestvuje u radu - rekao je Danilović.

U vremenu kada se zbog finansijske situacije često dešava da igrači tuže klubove u kojima su se afirmisali, teško je očekivati da im pomognu, kao što su nekada učinili Divac i Danilović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko ko zna

    28. maj 2014 | 00:36

    Duci Simonovic je legenda jugoslovenske kosarke. Stariji poznavaoci kazu da je on mozda najtalentovaniji kosarkas koji je ikad igrao, nije dostigao svoj pun potencijal, ali mozda je cak bio bolji i od Kice, Praje, Ćose i dr.

  • Pretty

    28. maj 2014 | 02:41

    Mister Kroot, mlad si pa se malo raspitaj kod ćaleta ko je bio Duci Simonović. Rođen u Kraljevu, otišao iz Sloge u Bgd. da studira i igrao u Zvezdi. Prepametan čovek i živa legenda.

  • stojke

    27. maj 2014 | 23:19

    Civic je napravio Zvezdi halu mnogo lakse. U zamenu da ne ode u corku morao je da pokloni jednu halicu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA