TERZIĆ: Poštujem Partizan, ne i anonimusa Jovičića!

 
  • 10

Terzić u opširnom saopštenju ukazao poštovanje legendama Prtizana, ali je osporio izjave, ponašanje i rad potprerdsednika crno-belih Mileta Jovičića* Ruku na srce, od ovakvih „fudbalskih velikana” poput pomenutog Jovičića, podrška mi i nije potrebna- između ostalog, izjavio je Terzić

Predsednik Zajednice superligaša Zvezdan Terzić regaovao je na optužbe potpredsednika Partizana Mileta Jovičića.

Pre toga, Jovičić je ukazao nepoverenje Terziću i demantovao njegovu izjavu koje se odnose na regularnost domaćeg prvenstva.

Terzićevo saopštenje prenosimo u celosti.

- Iskreno poštujem fudbalski klub Partizan i sve ono što je uradio u svojoj bogatoj i svetloj istoriji. Iskreno se divim Partizanovim fudbalskim velikanima koji su proslavljali i celokupan srpski fudbal poput Šoškića, Milutinovića, Ćurkovića, Paunovića, Vukotića, Jokanovića, Miloševića i drugih. Mnogo sam naučio od Partizanovih legendarnih funkcionera Zečevića i Bjekovića.

- U Partizanu i oko Partizana imam veliki broj pravih prijatelja. Ali ne mogu da poštujem razne anonimuse koji su zbog svoje medijske promocije, a pod plaštom „brige za Partizan i svog volonterskog rada”, dali sebi za pravo da rukovode jednim fudbalskim velikanom kao što je FK Partizan. Izjava koju je dao izvesni Mile Jovičić u listu „Sport”, daje mi za pravo za ovakav stav - naveo je na početku saopštenja Zvezdan Terzić.

On se posebno osvrnuo na izjavu Jovičića koji je rekao da ono što se dešavalo na sastanku Izvršnog odbora i ono što je prvi čovek Zajednice superligaša preneo javnosti - nemaju veze sa istinom.

- Istine radi, moram reći da je sednici IO Zajednice klubova Superlige prisustvovalo 15 predstavnika naših klubova. O diskusiji koja je vođena na tročasovnom sastanku postoji zapisnik koji je vodio profesionalni zapisničar, kao i audio snimak čitavog sastanka koji možemo staviti na uvid svakoj zainteresovanoj strani.

- Zaključke koje smo postavili na sajtu Zajednice sam u toku sastanka glasno čitao i o svakom zaključku se pojedinačno glasalo. Osim kod prvog zaključka, gde smo rekli da se prvenstvo odvija u apsolutno regularnim uslovima, kada je jedino FK Sloboda glasala protiv, svih ostalih 10 zaključaka je usvojeno apsolutnom većinom 15 članova Izvršnog odbora.

Tertzić navodi i da je predsatvnik Partizana sa zadatkom došao na Izvršni odbor Zajednice superligaša.

- Svi članovi IO su izrazili zadovoljstvo što je čitav sastanak kao i diskusija koju smo vodili, protekao u korektnom, tolerantnom i konstruktivnom tonu. Ovde moram jedino izuzeti diskusiju pomenutog Jovičića, koji se javio za reč pri kraju sastanka, i rezigniran jedinstvenim diskusijama i stavovima svih govornika, na krajnje neprijatan način rekao da su članovi IO govorili licemerno, maliciozno i neiskreno.

- Diskusija svih članova IO da se prvenstvo privodi kraju na regularan način, očigledno se kosila sa njegovim interesom i zadatkom sa kojim je i došao na sednicu. Posebno se obrušio na predsednika FK Sloboda gospodina Subotića, rečima da nije očekivao njegov tako tolerantan i blag stav, i nastavio sa kritikama na račun Subotićeve diskusije koja je citiram „odudarala od stavova sa kojom je Subotić krenuo iz Užica na ovaj sastanak”.

- Većina članova IO sa kojima sam nakon sednice komentarisao nastup pomenutog Jovičića, došli su do zaključka da je pomenuti Jovičić verovatno imao neke pripremne razgovore sa Subotićem, i da je na osnovu toga očekivao i priželjkivao haos, svađu i neprijatne scene na sednici IO sa jasnim interesom da se ostavi slika u medijima da je prvenstvo neregularno i da će FK Partizan zbog te neregularnosti, možda ostati bez titule. Ali se desilo suprotno. Nijedan član IO nije naseo na njegove provokacije, sednica se završila u akademskoj atmosferi sa jasnim i jedinstvenim zaključcima, a pomenuti Jovičić je usamljen napustio kuću fudbala u Staroj Pazovi.

Terzić se zatim osvrnuo na Jovičićeve reči da je izgubio poverenje Partizana i da je to stav sekretarijata crno-belih.

- Poštujem stav njihovog sekretarijata, ali i Partizan mora da poštuje stav većine u IO zajednice superligaša koji se razlikuje od njihovog stava. Pomenuti Jovičić je nepoverenje prema meni obrazložio neregularnim takmičenjem jer je između ostalog i loše suđenje. Pri tome je prenebregao činjenicu da zajednica superligaša nema nikakve ingerencije nad sudijskom komisijom, već da je ona pod isključivim patronatom FSS, čijem predsedniku FK Partizan daje bezrezervnu podršku!?

- Što se tiče vođenja samog takmičenja, ono je u ingerenciji direktora lige koji izveštaje o toku takmičenja podnosi IO zajednice jednom mesečno i čiji su izveštaji do sada uvek usvajani jednoglasno. Kao predsednik Zajednice, ja sam samo jedan od 16 jednakih predsednika klubova koji predstavlja i zastupa stavove i odluke koje donese IO i skupština.

Pomenuo je Terzić u saopštenju i kako je izabran na mesto predsednika.

- U januaru ove godine, izabran sam za predsednika Zajednice klubova Superlige sa maksimalnim brojem glasova. Istine radi moram reći, da je pomenuti Jovičić i tada došao na sednicu skupštine sa stavom da ne glasa za moj izbor i to mi je rekao pre same sednice. Međutim uvidevši da su svi ostali klubovi za moj izbor, bilo mu je neprijatno da tako veliki klub kao što je Partizan nema nijednog istomišljenika. Na sednici koja je održana pre dva dana, dobio sam jednoglasnu podršku svih klubova.

- Na moje jasno pitanje upravo pomenutom Jovičiću da li treba da se glasa o mom poverenju, verovatno uvidevši apsolutnu podršku koju imam od svih klubova, rekao je da on nije ni tražio da se raspravlja o mom statusu. Ruku na srce, od ovakvih „fudbalskih velikana” poput pomenutog Jovičića, podrška mi i nije potrebna. Neka podržavaju onoga koga su podržavali i do sada- stoji u saopštenju Zvezdana Terzića.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SS

    9. maj 2014 | 20:46

    Pa ti nisi smeo u drzavu da dodjes 5 godina jer te jurila drzava koliko si se nakrao, a kamoli tek sta si radio u FSS-u. Pa da je iole normalna drzava u kojoj zivimo bilo bi ti zabranjeno da gledas fudbal i na tvu, a kamoli da budes predsednik. Bolje da je covek anonimus (mada vrv samo tebi), nego jedino poznat po tome sto si prebegao iz drzave da ne bio u zatvoru zbog silnog lopovluka...

  • Vavilonac

    9. maj 2014 | 19:50

    Zar tebe nije ganjala policija?

  • Dejanpfc

    9. maj 2014 | 19:42

    Posteni Terza..hahahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA