Desničar kupio ultralevičarski klub!

 
  • 0

Italijanski Livorno je poznat kako klub čiji su navijači levičari, a sada je u vlasništvu čoveka koji je poznat kao poštovalac Silvija Berluskonija i konzervativnijim političkim uverenjima

Italijanski klub Livorno posle 15 godine promenio je vlasnika. Dosadašnji gazda Aldo Spineli konačno je pristao da proda klub Stefanu Bandećiju, ali ono što je najčudnije ovde jeste Bandećijeva odluka da kupi baš ovu ekipu, jer je on poznat kao veliki desničar, dok su navijači Livorna žestoki levičari.

Bandeći je inače vlasnik rimskog univerziteta i poštovalac je Silvija Berluskonija i njegove političke stranke, a sada je odlučio da kao i on postane vlasnik fudbalskog kluba.

Dosadašnji vlasnik Aldo Spineli je odlučio da proda klub koji je pod njegovim vođstvom doživeo najblistavije trenutke u skoro stogodišnjoj istoriji, jer je kako kaže previše star i umoran za vrhunski fudbal. Livorno je pre nekoliko godina igrao i u Ligi Evrope i to protiv Partizana.

Ono po čemu će se svi navijači Livorna, ali i ostali ljubitelji fudbala na Apeninskom poluostrvu, pamtiti Spinelija jeste njegov čuveni žuti kaput, koji je oblačio za svaku utakmiocu njegove ekipe i koji je smatrao svojom srećnom amajlijom.

Livorno je ove sezone jedan od najlošijih timova u Seriji A i sa veoma malim izgledima da ostane član elitnog društva i naredne godine, jer su uoči poslednja dva kola na začelju tabele sa pet bodova manje od pretposlednjeg Kjeva.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA