NOVA MODA: Ne znaju ni gde je Srbija, a deca im se zovu Milan, Mira, Mila, Drina, Danica...

 
  • 9

Legendarni nemački fudbaler Lotar Mateus dobio je sina, kome je dao ime Milan, a pre njega to je učinio fudbaler Barselone Pike kome se sin zove isto * Osim njih, mnoge druge zvezde iz svetskog džet-seta davale su deci srpska imena

Poslednjih godina postao je trend u svetu sporta da asovi i bivši asovi daju deci srpska imena. Poslednji u nizu koji je nastavio ovu praksu jeste proslavljeni nemački fudbaler, Lotar Mateus, koji je pre dva dana dobio sina kome je dao ime Milan.

Isto ime nosi i sin poznate pevačice Šakire i njenog supruga fudbalera Barselone Pikea.

Zanimljivo je da je zbog srpskog fudbalera Milana Jovanovića Laneta, koji je igrao u Standardu iz Liježa i u Anderlehtu, dosta dece u Belgiji dobilo baš ime Milan.

Osim toga, najpoznatija žena reli vozač je Danica Patrik, koja, iako Amerikanka, ima neobično ime za to podneblje.

Danica, ili kako je u zapadnom svetu zove Danika, profesionalni je vozač i model. Autobilizmom (tačnije kartingom) počela da se bavi s deset godina, da bi kasnije prešla u Indikar i Naskar. Patrikova je postala popularna širom Sjedinjenih Američkih Država i dobitnica je brojnih nagrada. Ova lepotica se u dva navrata slikala za čuveni časopis “Sports Illustrated”.

Van sporta, srpska imena svojoj desi davali su i glumci Robert De Niro i Pol Sorvino.

Usvojena ćerka Roberta de Nira dobila je ime po reci Drini nakon što je njen slavni otac pročitao roman Ive Andrića “Na Drini ćuprija”. Čuveni holivudski glumac je krajem šezdesetih godina proveo neko vreme u tadašnjoj Jugoslaviji, odakle nosi, kako je sam u više navrata istakao, lepe utiske.

De Niro je često angažovao dadilje iz Srbije, a dugi niz godina jedan od članova njegovog obezbeđenja bio je Srbin. Drina de Niro je glumica i igrala je u 27 filmova i serrija.

Mila Kunis  – Milena Markovna Kunis, potomkinja je ukrajinskih Jevreja, koja se kao devojčica s porodicom iz Kijeva preselila u Los Anđeles. Engleski jezik je naučila gledajući emisiju “The Price Is Right”. Mila se proslavila ulogama u seriji “Vesele sedamdesete” i filmu “Crni labud”. Magazin “Esquire” ju je nedavno proglasio za najseksepilniju ženu sveta.

Mira Sorvino - Ova američka glumica je, takođe, vlasnica imena koje se može čuti na ovom podneblju. Svoju karijeru Sorvinova je počela s 25 godina, a pažnju na sebe skrenula je igrajući u filmu “Moćna Afrodita”. Udata je za kolegu Kristofera Bakusa i majka je četvoro dece.

Bilo bi ekstra zanimljivo kada bi predsednik Rusije Vladimir Putn dao sinu srpsko ime, recimo Dragutin. Zamislite samo to ime - Dragutin Putin!

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA