Bekam gledao prvu pobedu Majamija nad Netsima, Sparsi pregazili Portland! (VIDEO)

 
  • 1

"Vrelina" je prvi put ove godine uspela da istopi "mrežice" koje su u regularnom delu sezone dobile sva četiri susreta. Koš San Antonija je bio začaran za igrače Portlanda koji maltene nisu uspevali da probace loptu kroz obruč u prvom poluvremenu

Košarkaši Majamija savladali su u prvom meču polufinalne serije na Istoku Bruklin 107:86 i na taj način poveli u seriji, a isto su na svom terenu učinili San Antonio Sparsi koji su trijumfovali nad Portlandom 116:92.

Prvi put ove sezone aktuelni ampioni su uspeli da nanesu poraz "mrežicama", pošto je u regularnom delu bilo 4:0 za Netse, ali za razliku od tih duela ovaj je mnogo važniji.

Neizvesna borba je viđena u prve dve četvrtine, ali su onda Hiti u trećem periodu igre napravili razliku koju su održavali do samog kraja. Ovaj susret je iz prvog reda posmatrao i Dejvid Bekam koji osniva fudbalski klub upravo u gradu na Floridi.

Lebron Džejms ponovo je bio najbolji u pobedničkom timu sa 22 poena, a veliku podršku je imao i u saigračima. Kris Boš je ubacio 15 poena i imao 11 skokova, Dvejn Vejd je ubacio 14, a Rej Alen 19 pogodaka. Isto tako visoki igrači Majamija su odradili izuzetan posao u odbrani jer nisu dozvolili Kevinu Garnetu da ubaci nijedan poen, što se prvi put desilo u njegovoj karijeri u doigravanju.

Džo Džonson i Deron Vilijams su bili najefikasniji sa po 17 poena u redovima Bruklina, ali je izostala podrška već pomenutog Garneta, kao i Pola Pirsa, a falili su i poeni igrača sa klupe.

San Antonio je na krilima fantastičnog Tonija Parkera došao do početnog vođstva u polufinalu Zapada protiv Portlanda. Ubedljiv trijumf "mamuza" najavljen je već na pouvremenu kada su ubacili 65 poena i vodili 26 razlike.

Mada se mora priznati da ovo uopšte nije bilo veče Blejzersa koji kao da nisu mogli da probace loptu kroz koš, o čemu najbolje svedoči i njihov šut iz igre u prvoj četvrtini 5/23, a na ruku im nije išlo ni to što su puleni Grega Popovića odigrali svoj najbolji meč u plej ofu.

Toni Parker je postigao 33 poena i imao devet asistencija. Marko Belineli je dodao 19 koševa, Lenard 16 i tim Dankan 12, dok su sa druge strane mladići Portlanda izgledali kao deca u igri sa veteranima iz Teksasa. Lamarkus Oldridž je jedini bio na visini zadatka sa dabl-dabl učinkom od 32 poena i 14 uhvaćenih lopti.

NBA plej of:

Majami - Bruklin 107:86, 1:0 u seriji

San Antonio - Portland 116:92, 1:0 u seriji

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos: Ne razmišljamo o pojačanjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA