Borkoviću pol-pozicija za drugu trku na Hungaroringu!

 
  • 1

Srpski automobilista 10. u kvalifikacijama na WTCC u Mađarskoj, a ovaj plasman će mu povećati šanse da osvoji nove bodove

Srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je 10. mesto u kvalifikacijama za WTCC trke na stazi Hungaroring u Mađarskoj.

Borkoviću će ovaj plasman omogućiti da na drugoj od sutrašnje dve trke startuje s pol-pozicije, što će mu značajno povećati šanse da ovog vikenda uveća bodovni saldo u šampionatu.

Vozač ševrolet Kruza po oblačnom vremenu, ali i suvoj stazi, u prvoj sesiji kvalifikacija izvezao je i svoj najbolji krug u vremenu 1:50.602, što mu je bilo dovoljno za nastavak kvalifikacija.

U drugom delu krenuo je odlično i imao sjajno vreme u prvom sektoru, međutim, na kraju je završio u vremenu 1:51.937, što je za krajnji ishod imalo 10. poziciju u kvalifikacijama.

Adut NIS Petrol by Campos Racing tima prvu trku započinje s desete pozicije, a kako propozicije WTCC predviđaju obrnuti poredak prve desetorice iz kvalifikacija za drugu trku, srpski automobilista drugi start imaće s prvog mesta.

- Kao što sam već pričao, staza nije toliko brza koliko je zahtevna, sa tehnički zahtevnim spletovima. Zadovoljan sam kako je prošlo, startujem drugu trku s pol-pozicije. Biće teško sačuvati plasman ispred svih brzih momaka iza sebe - rekao je Borković posle kvalifikacija.

Najbolje vreme u kvalifikacijama ostvario je Ivan Miler u Sitroenu (1.48.727), ispred klupskih kolega Hoze Marija Lopeza i Sebastijana Loeba.

Obe trke WTCC u Mađarskoj biće vožene sutra, prva kreće u 13.30, druga u 14.40 uz direktan prenos na kanalima Eurosport i RTS 2.

Ekskluzivnu priliku da budu deo tima navijača najtrofejnijeg srpskog automobiliste, koga NIS sponzoriše četvrtu godinu zaredom, imali su oni koji su od 14. marta do 14. aprila kupili bilo koji NISOTEC proizvod, slikali se se sa njim na temu: "JA I MOJ AUTO VOLIMO NISOTEC ULJA" i objavili je putem sajta www.nisotec.rs.

Stručni žiri u kome je i bio Dušan Borković, izabrao je najzanimljivije i najoriginalnije fotografije. Tri autora najbolje fotografije bodriće Ducu na Hungaroringu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mister

    3. maj 2014 | 20:42

    vidimo se majstore sutra na hungaroringu..bice nas dosta iz bg-a

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA