SLUČAJ "ALVEŠ" JE DOGOVOREN PR: Trebalo je Nejmar da pojede bananu!

 
  • 1

- Dela govore više od reči. Ne treba prevod za ovo što je Alveš uradio, a svi smo razumeli. Videli smo da je ispalo viralno - rekao je predstavnik PR agencije

Jak odjek koji je je izazvala reakcija Danija Alveša kada je pojeo bananu koju mu je bacio navijač je, po saznanju španskog "Asa", isplanirana od strane agencije odnosa s javnošću.

Alvešov potez zapravo je dogovoren, a agencija je savetovala Nejmara i Alveša da reaguju u slučaju rasističkog incidenta, što se upravo desilo na utakmici između Barse i Viljareala (3:2).

Pre nego što okrivimo nedostatak spontanosti, postojao je povod za ovako nešto.

U katalonskom derbiju Espanjola i Barcelone u martu ove godine, iz publike su se čuli rasistički povici prema Daniju Alvešu i Nejmaru, a kamera je snimila i jednu bananu koja je bačena sa tribina.

Iz PR agencije "Loduka", dogovorili su se tada sa Nejmarom i Alvešom da naredni put reagiuju i pripreme se u slučaju incidenta. Potez Alvesa kojim je, na prvi pogled, instinktivno uzeo bananu i pojeo je, zapravo je dogovoren.

- Dela govore više od reči. Ne treba prevod za ovo što je Alveš uradio, a svi smo razumeli. Videli smo da je ispalo viralno. Zapravo je bilo zamišljeno da Nejmar pojede bananu, ali na kraju je to napravio Alveš. U krajnjem slučaju, svejedno je  - rekao je za Guga Kecer, predstavnik agencije "Loduka".

Širom sveta su sve fudbalske zvezde podržale akciju slikanjem sa bananom, a u toku dana se pojavila i informacija ko je navijač koji je gađao Alveša.

Akciji se priključila i Larisa Rikelme, najpopularnija navijačica na svetu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA