Kad Anćeloti pobedi Bajern on osvoji Ligu šampiona!

 
  • 1

Ako verujete statistici i tradiciji možete da se kladite da će novi šampion "starog kontinenta" biti klub sa "Santjago Bernabeua", ali samo ako vam njihov trener uliva poverenje

Fudbaleri Real iz Madrida su kao bolji iz dvomeča sa Bajernom iz Minhena postali prvi finalisti Lige šampiona, a ako je verovati tradiciji "kraljevskom klubu" se smeši jubilarna deseta titula prvaka Evrope, a ova pretpostavka je zasnovana na podatku o Karlu Anćelotiju.

Ako verujete statistici i tradiciji možete da se kladite da će novi šampion "starog kontinenta" biti klub sa "Santjago Bernabeua", ali samo ako vam njihov trener uliva poverenje. Naime, osnova ovog predviđanja jeste da kad god je Karlo Anćeloti u svojoj igračkoj i trenerskoj karijeri uspeo da izbaci iz najjačeg evropskog takmičenja Bajern, osvajao je "ušati trofej".

Prvi put još u vreme kada je kao aktivni fudbaler nosio dres Milana u sezoni 1989/90 "rosoneri" su u polufinalu tadašnjeg Kupa šampiona naleteli na Bavarce u polufinalu i izbacili ih zahvaljujući postignutom golu u gostima. Kasnije su u borbi za trofej savladali Benfiku i tako je Anćeloti drugi put u karijeri kao igrač podigao pehar namenjen pobedniku najelitnijeg evropskog takmičenja.

Na sledeće osvajanje trofeja morao je da sačeka više od decenije, a onda je 2003. godine postao šampion Evrope vodeći sa klupe Milan, kada su u finalu savladali Juventus posle penala. Na početku trijumfalnog pohoda našao im se na putu pogodite ko? Pa, Bajern sa koji su igrali u grupi, a koji je ispao posle takmičenja po grupama te godine.

I poslednji put kada je 2007. godine osvojio titulu evropskog prvaka sa "rosonerima" i tada se na njegovoj stazi uspeha našao bavarski klub od koga su bili bolji u četvrtfinalu ukupnim rezultatom 4:2. Kasnije su preko Mančester junajteda i Liverpula došli do novog pehara namenjenog najboljem u Evropi.

Na kraju sada je sa Madridskim timom uspeo da počisti sa terena aktuelne prvake takmičenja u polufinalu i bez mnogo problema doveo ekipu do meča u borni za trofej. Da li će se tradicija i ovog puta potvrditi moraćemo da sačekamo 24. maj kada će "stari kontinent" dobiti novog šampiona.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(U. Marjanović)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strasko

    30. april 2014 | 17:36

    Navijam za real, ali stvarno su mi ove statistike preko glave! I sinoc je bilo mnogo povoljnija statistika za bajern, pa sta bi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA