Može li Radnički sad da uradi protiv Partizana ono što nije nikada u ABA ligi?

 
  • 0

Ekipa iz Kragujevca nikada u Beogradu nije pobedila crno -bele u regionalnom takmičenju, dok je u domaćoj ligi pobedila samo jednom i to 2011. godine * Moja ekipa sagori u želji da dobije Zvezdu i Partizan, posebno u Beogradu, kaže trener Miroslav Nikolić

Ekipa Radničkog iz Kragujevca gostuje večeras (21.00 RTS) Partizanu u okviru 8. kola Superlige, a zanimljiv je podatak da Kragujevčani čak tri godine nisu pobedili crno -bele u Beogradu u okviru domaće lige.

Kada je Jadranska liga u pitanju, od sezone 2009/2010, kada je osnovan, Radnički nikada u Beogradu nije pobedio Partizan, dok je Zvezdu poslednji put u prestonici dobio u novembru 2011. rezultatom 84:79, najviše zahvaljujući Amerikancu Skotu koji je ubacio 28 poena.

Isto tako, u okviru domaćeg šampionata, Kragujevčani nikada u prestonici nisu pobedili crveno-bele, dok je Partizan poslednji put poražen u Pioniru u martu 2011. rezultatom 91:96!

U sezoni kada je osnovan, u okviru regionalne lige, Radnički je u duelima sa večitim rivalima bio najmanje uspešan, jer ih nije dobio ni u gostima ni u "Jezeru", dok su 2010/2011 poraženi samo od Partizana u Beogradu, gostovanje Zvezdi i oba duela sa večitima u Kragujevcu pripala su domaćinu.

Trener ekipe iz Šumadije Miroslav Nikolić, koji je svojevremeno vratio košarku u ovaj deo Srbije, smatra da nema problem s motivacijom igrača.

- Ako nas poraze, to je zato što moja ekipa sagori u želji da dobije Zvezdu i Partizan, posebno u Beogradu. To su institucije, iza njih stoji država i mi se ni ne poredimo sa njima.

- Kada dođu u Kragujevac, onda su oni u problemu, mi gledamo nekako da ih "izvaćarimo", često u tome uspemo. Teže mi je da ih motivišem protiv drugih ekipa, nego protiv večitih. Samo, problem je što iza nas ne stoji niko, a iza njih mašinerija - obrazlaže Muta Nikolić.

KLS Superliga, 8. kolo, rezultati

Crnokosa – Mega Vizura 81:97

Borac Čačak – Crvena zvezda 70:78

Metalac – Radnički FMP 64:63

Nedelja

Partzan – Radnički Kragujevac 21.00

TABELA: Zvezda 8/0, Partizan (-1) 6/1, Radnički(-1) 4/3, Mega Vizura 5/3, Radnički FMP 2/6, Metalac 2/6, Crnokosa 2/6, Borac 1/7.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Čukarički izvukao bod u 85 minutu protiv Radničkog iz Kragujevca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA