Antić zaustavio Pejserse, Durent i Vestbruk nastavili po starom!

 
  • 0

Oklahoma je jedini domaćin koji je pobedio u prve četiri utakmice odigrane u plej ofu. Atlanta je napravila brejk u Indijanapolisu

U noći između subote i nedelje počeo je plej of u najjačoj ligi na svetu. Posle uvodnih pobeda gostiju u prve dve utakmice, došao je red i na domaći da trijumfuje. Oklahoma je jedini domaći tim koji je pobedio na svom terenu i to Memfis 100:86. Indijana je u "Konseko fild hausu " poražena od Atlante 101:93.

Kevin Durent i Rasel Vestbruk bili su odlučujući faktori u svojoj ekipi i vodili su Tandere do prve pobede u seriji. Ono što je najviše presudilo jeste da su domaći igrači uspeli da spuste na 33 procenat šuta Grizlija. Naravno pomoglo je i to što je startna petorka Oklahome ubacila svom protivniku čak 72 poena.

Kevin Durent je moglo bi se reći imao svoje veče. Ubacio je 33 poena, uhvatio 8 lopti i na to dodao sedam asistencija. Vestbruk ga je pratio sa 23 koša i 10 skokova, a svoj doprinos je dao i Serž Ibaka sa 17 poena i devet puta je bio najviši u skoku.

Sa druge strane u poraženom timu Zek Rendolf je bio najraspoloženiji za igru zabeleživši dabl-dabl učinak od 21 poena i 11 skokova. Pomogli su mu i Konli i Mark Gasol sa po 16 koševa, ali nedovoljno da se savlada jedan od najboljh timova u NBA.

Atlanta će ako bude završila seriju kao pobednik protiv Indijane najviše dugovati Peri Antiću. Makedonski košarkaš je neka vrsta talije Houksima u mečevima protiv Pejsersa, jer kad god je on igrao na poziciji "petice", oni su trijumfovali, a tako je bilo i sinoć.

Tig sa 28 i Milsap sa 25 bili su šuterski najraspoloženiji u ekipi pobednika, a svakako bi trebalo pomenuti i veliki doprinos Kerola koji je dabl dabl učinkom od 12 poena i 10 skokova bi sjajan. Pero Antić je ubacio osam pogodaka i sedam puta bio najviši u skoku, uz šut za tri 2/5.

Sa druge strane Džordž je ubacio 24 poena i imao deset skokova, ali nije imao podršku u ostalim saigračima, naročito dvostrukom učesniku OL star mečeva Roju Hibertu koga je Antić potpuno zaustavio ispod koša.

NBA plej of, rezultati:

Oklahoma - Memfis 100:86

Indijana - Atlanta 101: 93

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Gostujuća tribina na stadionu Luj II pred meč Monako - Zvezda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA