Rafa Benitez se nudi Čelsiju i očekuje "buđenje" Toresa

 
  • 0

Španski stručnjak kaže da bi voleo da sa top klubom opet napadne Ligu šampiona, koja je nedosanjani san Romana Abramoviča

Tek što je Andre Viljaš Boaš pokupio stari sa "Stamford Bridža", već se došlo do imena najozbiljnijeg kandidata da ga zameni. Španski stručnjak Rafael Benitez kaže da bi rado prihvatio posao na klupi londonskih "plavaca", koje privremeno vodi Boašov pomoćnik Roberto di Mateo. Bivši menadžer Liverpula je bez posla već 15 meseci od kada je dobio otkaz u Interu.

- Voleo bih da opet počnem da radim, a u obzir dolazi samo neki od klubova iz top klase. Želim u klub koji će se boriti za titule i koji će mi biti izazov. Tako je bilo kada sam iz Valensije odlazio u Liverpul. Tako je bilo i kada sam otišao iz Liverpula u Inter. Moje iskustvo u Ligi šampiona mi daje za pravo da opet mogu da osvojim to takmičenje - rekao je Benitez.

Španac nigde nije pomenuo ime Čelsija, ali se pominjanjem top klupa toplo preporučio Čelsiju. Posebno se istakao pričom o osvajanju Lige šampiona, jer se zna da je ovaj trofej "tiha patnja" vlasnika Čelsija Romana Abramoviča.

Ni navijači "plavaca" ne bi imali ništa protiv da Rafa preuzme klub. Preporuke su mu to što je dva puta izbacivao "Murinjov Čelsi" u nokaut fazi Lige šampiona. Takođe, nadaju se da bi mogao da probudi i 50 miliona funti težak promašaj Fernanda Toresa. Upravo je Benitez doveo španskog centarfora u Liverpul i "El Ninjo" je tada pružao nezaboravne partije...

- Ja sam bio prezaodovoljan sa Toresom u Liverpulu. Bila su to lepa vremena za mene, njega i klub. Fernando je napadač najviše klase i ne sumnjam da će opet igrati u nekadašnjoj formi - dodao je Benitez.

U slučaju da preuzme Čelsi, španski stručnjak bi morao da se odrekne alimentacije koju mu još plaća Inter, koji ga je oterao prošle zime. Zanimljivo, smenjeni Viljaš Boaš je jedan od glavnih kandidata da preuzme Rafin bivši klub - Inter.

Video: Pogledajte drugi gol Zvezde protiv IMT-a, ovako su crveno-beli poveli u Loznici drugi put

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA