Ponovo rasizam: Navijači Lacija vređali Žuana

 
  • 0

Sramota je utoliko veća jer smo na teren izašli u majicama sa antirasističkim porukama, rekao je tamnoputi fudbaler Rome

Fudbalski derbi u Italiji između Lacija i Rome obeležili su navijači gostiju, koji su na rasističkoj osnovi vređali fudbalera Rome Žuana.

Iako u redovima tima za koji navijaju ima tamnoputih igrača, navijačima Lacija nije bilo nelogično da upute veliki broj uvreda Brazilcu Žuanu, koji je uspeo da ih istrpi i pokaže čvrst karakter. Defanzivac je u drugom poluvremenu morao da napusti teren zbog povrede, i kako se približavao klupi počela je salva uvreda. Žuan je na njih odgovorio tako što je stavio prst preko usana, što je sever "Olimpika" dodatno iznerviralo.

- Užasno sam razočaran, ovo se nije pre dešavalo, a u Romi sam već deset godina. Žalim te ljude, ali sam takav da ne dozvoljam da me ovakve stvari poremete na terenu. Prišli su da me zagrle i igrači Rome i Lacija, nakon što su videli šta se dogodilo. Svima je bilo neprijatno - rekao je Žuan u izjavi za "Skaj Sport Italija", dodajući da mu nije jasno čime je zaslužio ovakav odnos.

- Za sve vreme u Romi nikad nisam pokazao nepoštovanje prema Laciju, zato mi je potpuno nelogično da me tako napadnu. Još je veća bruka jer smo na teren izašli u majicama sa antirasističkim porukama, pozivajući na fer plej - zaključio je Brazilac.

(B.Mekić)

 

Video: Deo navijača Benfike stigao je na staidion "Rajko Mitić"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA