Zbog čega je neigranje Matića protiv PSŽ-a veliki hendikep za Čelsi?

 
  • 3

Od dolaska u Čelsi iz Benfike srpski reprezentativac je postao važan šraf u Murinjovoj mašineriji, a o tome govore i brojke, odnosno kakvi su Plavci s njim i bez njega * Njegovo neigranje moglo bi da otvori još više prostora veznjacima PSŽ-a koji se trenutno nalaze među 10 najboljih u Evropi

Neće biti lako Žozeu Murinju i njegovim momcima kada od 20.45 minuta istrče na teren ''Parka prinčeva'' na megdan PSŽ-u u okviru četvrtfinala Lige šampiona, a kao najveći hendikep Plavaca biće neigranje srpskog reprezentativca Nemanje Matića.

Zašto? Zato što PSŽ ima trojicu vezista koji se nalaze u TOP 10 liga petice i čije lopte imaju ''oči'' prema Zlatanu Ibrahimoviću i Edinsonu Kavaniju, a u Čelsiju neće biti Srbina koji će to sve da kvari. Neće biti zbog toga što je Matić već igrao za Benfiku u prvom delu.

Matuidi, Verati i Mota se nalaze u izvrsnoj formi i sva trojica imaju preko 90 odsto uspešnih dodavanja u nacionalnom prvenstvu. Mota zauzima treće mesto u Evropi iza Ćavija iz Barselone i Fernandesa iz Fiorentine sa 92.6 odsto uspešnosti, Matuidi ima 91.8, a Verati 91.6. Ali, ove cifre su vezane za domaći šampionat dok u LŠ idu i preko toga što dodatno govori koliko će Čelsiju biti teško bez Matića.

Prema svim parametrima fudbalske igre Matić je daleko ispred Lamparda, Ramireša i Mikela. Od manjka izgubljenih lopti, do popravljanja grešaka, što najviše znači Azaru koji, kada iza sebe ima Matića, igra lepršavije i opuštenije.

Upravo tako igra i PSŽ koji je napokon sklopio ekipu za visoke evropske domete. Loran Blan je svestan jačine svoje ekipe i pokušaće da igra na gol više protiv Murinja, a u prilog mu ide i činjenica da Čelsi sa Matićem prima 0.63 gola po meču, dok je bez njega ranjiviji i kapitulira 0.93 po meču.

Jedini put kada su primili više od jednog gola, a da je Srbin bio u postavi, jeste susret protiv Mančester Sitija u FA kupu kada su dva puta vadili loptu iz mreže. Svestan je Murinjo ovih činjenica i, ma koliko bio ponosan, mora da prizna da je letos morao da iskešira pare i dovede Matića dosta ranije.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Uvodno izlaganje Rasima Ljajića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaa

    2. april 2014 | 19:15

    Bilo ga u Benfici pa nije pokvario. Tim se ne sastoji od jednog igraca vec 11.

  • cole

    2. april 2014 | 22:18

    ko kaze da jedna lasta ne cini prolece. kako barsa igra bez mesija,psz bez ibrahimovica,real bez ronalda...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA