Đokovićevi problemi sa mrežom! (VIDEO)

 
  • 2

Srpskog tenisera od početka profesionalne karijere prati loše snalaženje prilikom voleja i smečeva, a iako se on trudi da popravi taj segment svoje igre i dosta je uspeo u tome i dalje mu se neočekivane greške na mreži dešavaju. Evo nekoliko takvih primera iz njegovih mečeva

Nije neka strogo čuvana tajna u teniskom svetu, a ni među ljubiteljima tenisa i običnim navijačima da je najslabija tačka u igri Novaka Đokovića igra na mreži.

Svaki sportista, bio on teniser ili neki drugi ima svoju slabu tačku, a srpskog igrača od početka profesionalne karijere prati loše snalaženje prilikom voleja i smečeva.

Iako je on dosta popravio svoju igru na mreži otkako je zaplovio profesionalnim vodama, jer da nije tako nikada ne bi dospeo do pozicije svetskog broja jedan, niti tu gde jeste, ali drugi reket sveta i dalje ima problema kada izađe na mrežu, uprkos tome što uporno pokušava da popravi i taj segment svoje igre.

Njegova greška na meču sa Endijem Marijem u četvrtfinalu Mastersa u Majamiju još jedan je samo u nizu primera Novakove slabe tačke, iako je on dobio taj poen, ali greškom sudije.

Evo tri situacije iz Đokovićevih mečeva u kojima je on grešio prilikom izlaska na mrežu zbog kojih je gubio veoma važne mečeve u karijeri.

Ono što je ostalo u pamćenju najviše među navijačima drugog tenisera na ATP listi i ljubiteljima tenisa jeste njegovo čuveno pecanje u polufinalu Rolan Garosa protiv Rafaela Nadala prošle godine.

Pri rezultatu 2:2 u setovima, a 4:3 u odlučujućem delu igre kada je srpski teniser servirao, on se u pokušaju lagano da smečuje previše zaleteo i dotakao mrežu zbog čega je izgubio poen pri 40:40. Nadal je dobio prednost, a zatim i vratio brejk posle čega je uspeo da u petom setu trijumfuje 9:7 i kasnije osvoji novu titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske.

U polufinalu Vimbldona 2012. godine protiv Rodžera Federera kada je srpski teniser branio titulu na tom Gren slemu, Srbin je u trenutku dok je bilo 1:1 u setovima i 5:4 za Švajcarca, na svoj servis Đoković je dao dve set lopte Federeru tako što je jedan smeč poslao u aut. Fedeks je poveo sa 2:1 u setovima, a osvojio je i četvrti period igre i prošao u finale gde je bio bolji od Marija.

Taj momenat možete videti na 1:47,50.

I treći primer je iz davne 2008. godine iz polufinala Olimpijskih igara u Pekingu protiv Rafaela Nadala. Srpski teniser je tada odlučujući poen u meču izgubio tako što je smečovao loptu u aut i time omogućio Špancu da pobedi 2:1 u setovima, a kasnije dođe do zlatne olimpijske medalje.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Klub ostao bez golmana, bivši igrač Zvezde i Partizana stao na gol i branio pola sata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ing.Miloš J.Đonović

    28. mart 2014 | 05:04

    Prije polufinalnog meča u Majamiju nije primjerno pričati o Đokovićevim greškama,to se može ostaviti i za neki drugi primjereniji period,sada nam je svima važno da Novak brzo i efektno savlada Japanskog igrača koji je priredio iznenađenje,ali sa Đokovićem neće moći jer ispred Novaka Đokovića je ove godine dosta zadataka koje on u ovom novom periodu uspješno rješava jer mu pomažu takvu asovi jugo i svjetskog tenisa kao što je Nikola Pilić i drugi.

  • G o k s a

    29. mart 2014 | 00:08

    Ne mogu da verujem da ova antidjokovic nato anglosaksonska i antislovenska propaganda radi i ima pipke i u njegovoj rodnoj grudi i otadzbini srbiji . Iako nisam fan mitra mirica ovde mogu da sa noletom otpevam onu "mogu samo da me mrze".pa sve da su u pravu drzim stranu noletu a nisu jednostavno ovaj poen nije mogao da se odigra drugacije udario je lopticu na svojoj strani mreze i nije ni nagazio ni udario reketom mrezu i to je i sudija video i nije djokovic nista pogresio jer koliko je posten sigurno bi i sam vratio poen mariju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA