Svaka peta žena izbegava da ima seks zbog zdravstvenog problema koji vrlo lako može da se reši

 
 ≫ 
  • 8

Kada je reč o seksu, neke neprijatne situacije mogu da nas nateraju da odustanemo od akcije

Svaka peta žena priznala je da zbog gasova i nadimanja često odustaje od seksa i da im oni prete da unište njihov seksualni život.

Problemi sa crevima mogu da naprave haos u našem seksualnom životu. 20 odsto žena ima problema sa organima za varenje i zbog toga se osećaju nesigurno u spavaćoj sobi. Gasovi, nadutost i zatvor su nešto što u mnogome može da uništi intimnost između partnera.

Nadutost i gasovi mogu da vas spreče da imate seks. Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

U istraživanju u kome je učestvovalo 1.600 Britanki pokazalo se da su problemi sa varenjem i digestivnim traktom prisutni kod svake pete žene starosti od 25 do 65 godina. Učesnice su priznale da ih nadimanje, gasovi i problemi sa toaletom sprečavaju da imaju seks.

Neke su priznale da se boje da ne puste goluba, dok druge nadimanje i otečeni stomaci bole i ne mogu da imaju seks opušteno.

- Žene su često zabrinute za to kako će se njihove stomačne tegobe odraziti na njihove veze, ali u razgovoru sa njihovim partnerima oni su rekli da nemaju nikakve probleme sa time. Obično su muškarci ti koji kažu da svi imaju problema sa gasovima, kao i da ih to ne odbija. Svi žudimo za bliskošću sa nekim, a onda se bojimo da pustimo goluba kada smo sa partnerom, istakao je doktor Simon Smale.

Neke žene izbegavaju seks jer ih muče nadimanje i gasovi. Foto: Pixabay.com

Ukoliko su problemi sa varenjem to što vas sprečava da se prepustite seksi igrarijama, razgovarajte sa vašim partnerom o tome. Razbijanje ovog tabua pomoći će vam da se rešite brige oko stomaka.


Razgovarajte sa vašim partnerom o vašim zdravstvenim brigama i to vam može pomoći da prevaziđete problem i spustite gard kada je seks u pitanju.

Zakažite pregled kod doktora jer uz pravilnu ishranu ili neku terapiju moći ćete da prevaziđete probleme i blokade u krevetu.

(Telegraf.rs/dailystar.co.uk)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tatjana

    12. april 2019 | 05:41

    Ne bih se odrekla seksa nikad. Imam problem sa gasovima, ali sta da radim, pustam goluba kad mi naidje za vreme seksa i to je to, ne treba se ustrucavati

  • Gazda

    12. april 2019 | 18:06

    Zena samo prdite ljubim vas u d**e;)

  • stvarno?

    12. april 2019 | 06:26

    svaka peta zena treba da jede manje obroke i da ne zuri prilikom obroka. nagutaju se vazduha pa onda ih nadima. podizanje nogu je dobro za isterivanje vazduha iz crevnog trakta. ko ima volju taj nadje i put. meni to vishe lichi na izbegavanje sexa iz ko zna kog razloga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA