Jedna stvar koju nakon seksa nikada ne radite - može skupo da vas košta

 
  • 4

Ukoliko uopšte postavljate ovo pitanj eonda morate da pročitate ovaj tekst

Perete ruke posle odlaska u toalet ili se tuširate jednom dnevno kako biste bili čisti i zdravi, ali treba da znate da morate i par puta nedeljno da menjate jastučnice i čaršav kako biste izbegli razmnožavanje bakterija.

Sigurni smo da ne perete čaršav toliko često koliko bi trebalo, ali nemojte da se osećate loše zbog toga jer to ne radi većina ljudi. Prema istraživanju žene čekaju najmanje 19 dana dok ne promene posteljinu, dok je muškarci drže i do 29 dana što znači da menjaju posteljinu jednom mesečno.

Perite redovno posteljinu kako biste izbegli bakterije. Foto: Pixabay.com

Opšte je pravilo da se posteljina menja jednom nedeljno bez obzira šta radite ili ne radite u krevetu. Čak i kada spavate u čarapama i pidžami vaša posteljina upija telesne tečnosti i mrtve ćelije kože i prašinu.

Nedelja za nedeljom i u ovakvoj sredini bakterije bujaju. Šta onda treba da se radi ako imamo seks na tom čaršavu? Ukoliko je u pitanju stalni partner onda promenite posteljinu jednom u nedelju dana, a češće ukoliko menjate partnera. Posebno je potrebno promeniti posteljinu ako je mokra nakon seksa od znoja ili drugih telesnih izlučevina. Ukoliko ste imali seks za jedno veče sa osobom koju ne poznajete ili je više nikada nećete videti odmah promenite posteljinu kad ona ode.

I čista posteljina je pola zdravlja. Foto: Pixabay.com

Kako biste izbegli stalnu promenu posteljine ili promenu posle samo jednog seksa, stavite preko kreveta peškir pre nego legnete koji će upijati telesne izlučevine. Nakon što završite sa seksom bacite peškir na pranje.

Ukoliko koristite lubrikant, koristite neki na bazi vode i izbegavajte one na bazi silikona i ulja jer ostavljaju fleke po posteljini.


(Telegraf.rs/health.com)

Video: Stefan iz Priboja je na Floridi: Snimak kako izgleda SAD nakon najjačeg udara uragana Milton

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA