Seksualne poze koje bi žene trebale da izbegavaju u svakoj fazi trudnoće

 
  • 1

U trudnoći je potrebno uskladiti mnogo toga kako bi žena bila raspoložena za seks. Mučnine, bolovi i nelagoda samo su neki od faktora koji utiču na seksualni život trudnica.

Evo u kojim godinama je najbolje zatrudneti, a u kojima je to najopasnije

Zato vam dajemo spisak poza koje su najsigurnije u trudnoći ako nema zdravstvenih prepreka za seks, na šta bi vas lekar do sada već upozorio.

Prvo tromesečje

Foto: Profimedia/Wavebreak

U prvom tromesečju, ako vas u tome ne sprečavaju mučnine, možete da imate vrlo dobar seksualni život. Vlaženje materice je pojačano, pa će to ujedno seks učiniti ugodnijim. Osim toga, grudi će već tada biti vidljivo veće, što će se svideti partneru. Dobra je vest je i da su u prvom tromesečju dozvoljene sve poze koje vam prijaju.

Drugo tromesečje

Ako ste i imali jutarnje mučnine, one su se verovatno do sada smirile. A obično kada mučnine nestanu, žene imaju osetno više energije. Ako tome dodamo hormon trudnoće, verovatno ste zainteresovane za seks.

Stomak sada još nije toliko velik, pa je vreme za uživanje u pozama koje će biti teško izvedive za koji mesec.

Neka muškarac sedne na krevet ili stolicu, a vi sedite na njega. Na ovaj način možete da regulišete dubinu penetracije, a neće se stvarati pritisak na stomak.


Klasična poza otpozadi, u kojej je moguća duboka penetracija idealna je za drugo tromesečje jer vam ova poza u trećem tromesečju neće biti uopšte prijatna. Lezite na bok okrenuti licem u lice.

Stomak još uvek dozvoljava ovu pozu.

Poza koju bi u ovom tromesečju trebalo da izbegavate je klasični misionarski položaj, kao i svi ostali u kojima vi ležite jer ležanjem na leđima materica stvara pritisak na krvne sudove i otežava protok krvi do posteljice, što neće biti ugodno ni vama niti bebi.

Treće tromesečje

Foto-ilustracija: Profimedia

Jedina prepreka za seks u trećem tromesečju je velik stomak koji će zahtevati maksimalnu kreativnost i vas i partnera. Izbegavajte sve poze u kojima ležite ili u kojima se stvara pritisak na stomak.

Možete da isprobate seks na ivici kreveta, stojeći ili klečeći u kojima možete da kontrolišete dubinu penetracije.

Oralni seks, ako ni vi ni partner nemate aktivnih herpesa, dozvoljen je tokom cele trudnoće, piše Index.hr.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Деда-Мика

    21. decembar 2017 | 08:30

    По нашем старом,србском,Православном обичају,Жена би требало да избегава сваки сексуални однос,од зачећа док доји дете. У таквим случајевима рађала су нам се питома,родољубива деца,светитељи...а сад је већина гордо,непослушно дивље од те ваше позе...па љутите се колко хоћете!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA