Bizaran razlog zbog kog polovina svih žena na svetu ima fantazije o silovanju

 
  • 3

Postoji čitav spektar različitih seksi fantazija, a neke od njih su baš čudne

Sve od nerealnih, kao što je seks sa Supermenom, do onih koje se mogu sprovesti u delo, seks u avionu na primer, seksi fantazije su prihvatljiva i normalna pojava. Ali šta je sa onima koje su “drugačije”?

Tražili smo od Beograđana da nam pokažu kako se pravilno stavlja kondom i nisu nas razočarali (VIDEO)

Seksi fantazije nam pomažu da upoznamo i proširimo našu seksualnost, ali ova fantazija koja je pomalo šokantna ima veliki broj pristalica. Naime, nedavna istraživanja pokazuju da između 31 i 57 procenta žena kao seksi fantaziju ima čin silovanja, ili seks protiv njihove volje. Za 9 do 17 procenata ovo je njihova omiljena ili najnovija fantazija.

Normalno je da vas ovo iznenađuje. U normalnom životu silovanje je jako traumatično iskustvo i nimalo seksi. To je veoma nasilan čin koji rezultira velikim stresom. S toga je čudno što je to fantazije većine žena.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, Pixabay

Ovo ne znači da te žene tajno žele da budu silovane. Postoji velika razlika u tome da se igraju uloge i zamišljeni scenario i stvarnog iskustva. Niko ne traži da bude silovan, niko to ne zaslužuje i koliko god da su ove fantazije česte silovanje ništa ne može da opravda.

Igre vezane za ovu fantaziju razlikuju se od žene do žene. Neke to zamišljaju kao uslov za ostanak u životu kao što je seks sa kidnaperom ili lopovom koji je provalio u njihov stan. Svaka od žena rekla je da je seks u ovakvim fantazijama uvek počinjao njihovim opiranjem i odbijanjem odnosa, da bi kasnije one uživale u seksu, piše Metro. Opiranje i želja su ono što je njih ložilo u tom odnosu, pre nego stvarna trauma od silovanja.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy


- Fantazije o silovanju omogućavaju ženama da se oslobode stresa vezanog za seks jer one nisu odgovorne za ono što se desilo pa se manje i osećaju krive zbog seksa. U njihovom umu nisu one te koje to rade već neko drugi i ne moraju da se osećaju prljavo i krivo zbog toga. Uglavnom su to strastvene scene sa malo nasilja koje silovatelj pokazuje jer ne može da kontroliše svoju želju za žrtvom, rekao je psiholog doktor Majkl Jejts.

Ove fantazije nastaju pod uticajem porno filmova i medija koji prikazuju domianntnog muškarca i potčinjenu ženu. Uvek imate sliku jakog muškarca koj igrabi slabiju ženu.

Foto: Profimedia

Fantazije o silovanju nisu pristanak na silovanje, znak oboljenja i ne govore ništa posebno o vašoj ličnosti. Takođe, ne znači da ste spremni na takav čin u stvarnom životu. Žene koje imaju ove fantazije pokazale su se kao mnogo otvorenije u seksu i samosvesnije od ostalih.

Za žrtve stvarnog silovanja, ovako nešto nože da bude jako opasno i okidač za ponovno preživljavanje traume. Ukoliko ste svesni svojih želja i fantazija i možete da ih držite pod kontrolom, sa vama je sve u redu. Ukoliko primetite da se vaše fantazije o silovanju menjaju i utiču negativno na vašu ličnost i život, obratite se za pomoć stručnom licu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Н. С

    6. decembar 2017 | 10:20

    Ком стручном лицу?. Не постоји стручно лице за туђе фантазије и филозофирање

  • Neprilagodjena

    8. decembar 2017 | 01:05

    Omiljena... Nisam kriva. Nisam htela da se to desi. Primorao me je.

  • knjaz miloš

    8. decembar 2017 | 21:09

    voleo bi da je tako.....ali nažalost... nije.....a i promenio sam ih nekoliko....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA