Devojke se "majmunišu" s razlogom

 
  • 0

Baš kao što to rade cure u noćnom klubu i ženke bonobo šimpanzi ljubakaju se sa svojim drugaricama sa ciljem da drugima skrenu pažnju na sebe

Tokom ludog noćnog provoda, nije retkost videti dve devojke kako u duetu izvode izrazito erotičnu plesnu tačku, kojom nagoveštavaju da su seksualno veoma zainteresovane jedna za drugu. Ovakvim latentno homoseksualnim ponašanjem one zapravo žele da izvuku nekakvu korist za sebe, posebno ukoliko se u blizini nalazi neki mladić sa dubljim džepom, koji će ih, otupelog mozga i razjapljene vilice od zanosnog prizora, zasigurno makar častiti pićem.

Zoolozi su primetili da ovu taktiku ne primenjuju isključivo žene, već vrlo često i bonobo majmunice. Međutim, one to čine ne samo kako bi osvojile najboljeg mužjaka, već da bi se izborile i za što viši status među ženkama. Tokom vođenja ljubavi čim opaze da je dominantna ženka u blizini, ove majmunice trude se da uzdasima i kricima prave što veću buku.

Inače, zbog izuzetno izraženog promiskuiteta kako sa pripadnicima svog pola, tako i suprotnog, patuljaste šimpanze nazivaju i majmunima erotomanima. Nije retkost u Kongu videti dve majmunice koje tokom lezbijskog seksualnog čina pokušavaju da nadglasavanjem jedna drugoj nametnu svoju dominaciju, vrlo svesne da ih ostali pripadnici grupe slušaju.

Takođe, što na društvenoj lestvici njen seksualni partner ili partnerka ima veći status, to će se šimpanza glasnije oglašavati. One seksualni odnos sa vodećim šimpanzama shvataju kao veliku čast  koja im može doneti mnoge beneficije, pa samim tim i viši položaj u zajednici.

Video: U Beogradu se orio Evrovizijski hit: Publika u Domu omladine horski pevala "Rim tim tagi dim"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA