Kada muškarci gube želju za seksom?

 
  • 9

Možda je u to teško poverovati, ali postoje trenuci u kojima seks muškarcima postaje manje bitan. Reč je o određenim periodima života kada vođenje ljubavi frajerima nije broj jedan već iz mnogo bitnijih razloga to stavljaju po strani

Muškarcima seks donekle jeste epicentar života, ali verovali ili ne, postoje trenuci kada on postaje manje bitan. I to se dešava onoga trenutka kada postanu očevi.

Nisu samo novopečene majke obuzete svojom novom ulogom, pa im seks nije tada ni na kraj pameti, već i muškarci podjednako reaguju na novorođenče, zbog čega igrice pod čaršavima u potpunosti stavljaju po strani.

Istraživanja koja su rađena na Univerzitetu u Indijani pokazala su da novopečeni očevi ređe vode ljubav, a što su bolji u toj ulozi, to manje uživaju u seksu. Studija koja je rađena u saradnji sa ko 500 Filipinaca pokazala je da muškarci sa visokim nivoom testosterona imaju veće šanse da postanu očevi, a kada se to desi, onda se nivo testosterona smanjuje.

Prema rečima vodećeg naučnika studije, Lija Getlera, promene u hormonima pomažu muškarcima da bolje razumeju potrebe bebe. To je prirodan proces koji je sličan poput onih bioloških koji se dešavaju kod žena za vreme trudnoće.

Dugo se verovalo da trudnoća i porođaj ne utiču na telesne promene kod muškaraca, međutim, nauka je dokazala drugačije. Smanjenje hormona ne samo da pomaže da muškarci budu pažljiviji očevi, već im takođe pomaže da ne zastrane i pronađu novu partnerku, makar ne u naredne dve godine, koliko je potrebno da se povrati normalna želja za seksom.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beba

    19. februar 2014 | 20:05

    Pa ako neće on ima ko hoće. Ne nego ću nekoga da molim da vodi ljubav samnom... Nekim muškarcima je lakše da odu u kupatilo i odrade to sami nego da podele sa svojom žemo. Ma muka mi je od tog foliranja, stalno njima nešto smeta u braku a dok su u vezi ne možeš da ih se otreseš. Ako je nekome mnogo jednom-dva puta sedmično što vise na porno sajtovima. Nego mu dosadi jedna pa bi da menja.

  • perun

    20. februar 2014 | 07:21

    Imam četvoro dece, a nakon dugotrajnog ispitivanja baziranog na najnovijim naučnim osnovama utvrdio sam da želju za sexom najčešće gubim dok spavam. Moje rezultate potvdila su i ispitivanja vršena nad 7 Aboridžina.

  • Samo istina!

    19. februar 2014 | 15:52

    Gluposti!!! Ovo nema veze sa istinom. A tek kad napisete "istrazivanja su pokazala..." a u ovom slucaju na Filipincima,dodje mi da umrem od smeha. Prava istina je da muskarci u vezi ili braku gube zelju za seksom: ukoliko im se partnerka ugoji i ne bude im vise privlacna, ukoliko ih muce problemi oko posla ili nemaju novca, ukoliko piju antidepresive ili neke druge lekove koji uticu na pad potencije..i ono najcesce, ukoliko se zaljube u neku drugu. To su razlozi! A ovo sa ocinstvom je kako vec napisah, velika glupost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA