PROVERITE: Da li ste opravdano ljubomorni?

 
  • 12

Ljubomora je sastavni deo svake veze. Međutim, postoje situacije kada je ona sasvim opravdana, ali i trenuci u kojima je samo plod naše mašte i nesigurne ličnosti. A na koji način ste vi ljubomorni? Vreme je da proverite

Ljubomora je sastavni deo veze. Svi ljudi je kad-tad osete. Pitanje je samo da li je taj osećaj zaista opravdan ili se radi samo o plodnoj mašti. Nedavno su stručnjaci napravili spisak situacija u kojima je ljubomora zaista suvišna, ali naravno ima i onih kada treba biti na oprezu. Na vama je da procenite da li je vaša ljubomora koju osećate ka svom partneru zaista s pravom tu gde jeste ili je pak samo odraz vaše nesigurnosti koji vam vrlo lako može narušiti vezu. Evo o kojim situacijama je reč.

Pogledom odmerava sve zgodne žene koje sretne

Nagonski se zagledamo u nekoga ko stvarno dobro izgleda, ali to ne znači da želimo nešto s tom osobom. Ako takvo ponašanje postane preterano i ako on u vašem prisustvu skida pogledom sve zgodne žene u vašoj okolini, dajte mu do znanja da vam to jako smeta.

Njegova najbolja prijateljica izgleda kao top-model

Posao je mesto gde se razvija najveći broj afera, stoga obratite pažnju na ovu izrazito opasnu situaciju. Pre nego što mu bilo šta prigovorite, recite mu da se osećate nesigurno u vašoj vezi. Ako nakon toga bude saosećajan i bude li vas nastojao da vas oraspoloži, verovatno je njihov odnos samo prijateljski. Ako se previše negira bilo kakav odnos s koleginicom, možda imate razloga za brigu.

Ide na večeru s bivšom

Ako vaš odnos nije nimalo narušen i sve funkcioniše savršeno, možete da budete opušteni. Jedino možete da predložite da umesto večere odu na ručak ili kafu. Međutim, ako vas nije nikada upoznao s njom, a raskinuli su nedavno, primećujete da mu je još uvek draga ili ga ona često zove, velika je verovatnoća da među njima nije sve gotovo.


Njegov prijatelj slavi momačku u striptiz klubu

Verovatno poput većine žena ne volite striptiz klubove, a pogotovo da vaš dragi ide u neki od njih. Budite iskreni sa njim, ali mu nemojte izričito braniti da ide na proslavu, jer možete da izazovete nepotreban sukob. Dajte mu do znanja da vas ne oduševljava ta ideja. Ako vas smiruje i uverava da nemate razloga za brigu verujte mu, a ako se naljutio, verovatno je imao neke skrivene namere te večeri.

Stalno se dopisuje s nekim, a vi ne znate s kim

Moguće je više razloga zbog kojih to radi.  Verovatno ste mu naporni s pitanjima ko mu stalno šalje poruke pa vam zato neće reći i samo pokušava da vas izbaci iz takta ili je stvarno glup pa se dopisuje s drugom u vašem prisustvu. Koji god razlog da je u pitanju, porazgovarajte s njim o tome.

Izlazi sam sa svojim prijateljicama

Ako ih i vi poznajete ili često i vi izlazite zajedno s njima, verovatno nemate razloga za brigu. Međutim ako nekoj od njih stalno priređuje neka iznenađenja, poklanja previše pažnje ili u zadnje vreme samo s njom izlazi, dobro otvorite oči i otkrijte šta se dešava.

Kaže da je vaša najbolja prijateljica riba

Ako to kaže u nekoj raspravi, nemojte mu to uzeti za zlo. Ali ako to kaže bez razloga i povoda i to često ponavlja, očigledno je da mu se ona sviđa. Ali dokle god je uz vas i ne deluje u krivom smeru sve je u redu. Vi njemu možete takođe da kažete da vam se sviđa njegov najbolji prijatelj i sigurno vam više neće spominjati vašu zgodnu prijateljicu.

(Telegraf.rs/haber.ba)

Video: Predavanje vidovdanke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lara

    16. septembar 2013 | 01:14

    Ako odmerava svaku dobru ribu i skida pogledom, a devojka sa njim, taj je nesrećan u vezi, a svoju devojku ne poštuje. Da je on zadovoljan ne bi išao ulicom kao paćenik i izvrtao vrat. To treba dobro istrošiti u krevetu, tako da na ulici jedva uhvati štraftu, a za okretanje ne bude sposoban uopšte.

  • Lara

    16. septembar 2013 | 15:41

    @niko bitan, šta je bilo, pogodio te moj komentar? Žena te ignoriše? Ja se bavim sportom. Mirujem samo u snu.

  • Niko bitan

    16. septembar 2013 | 19:03

    Laro, nema sta da me pogadja veruj mi. Samo sam mozda doneo pogresan zakljucak kao i ti. Da tebe tvoj ne ignorise? Iskreno, voleo bih da imam takvu zenu, ako nista vise bar za ljubavnicu. Mislim koja uvek moze i kojoj je uvek do igrica u krevetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA